Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Mi-am gasit cea mai preferata supa! Imi place ciorba de burta, dar nu intotdeauna as manca burta din ciorba, ador ciorba de ciuperci si imi place gustul supei de pui cu tarhon asa ca am facut cea mai buna supa de pui si ciuperci la slow cooker. Prima data cand am facut-o am exagerat cu usturoiul si mi-a placut mult mai mult decat atunci cand am pus mai putin, asa ca va rog puneti mult usturoi fara nici o teama. Am incercat si cu smantana acra si cu dulce, ambele imi plac, depinde de ce preferati. Cel mai important e sa caliti intr-un vas pe aragaz pe rand ceapa, legumele si puiul si doar dupa aceea vin puse la slow cooker, toate au o aroma mult mai intensa atunci cand sunt calite putin inainte.

supa-de-pui-si-ciuperci-1 supa-de-pui-si-ciuperci-3

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 felie de telina
  • 1 felie de gulie
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 radacina de patrunjel
  • tarhon uscat maruntit
  • 1 piept dezosat de pui, fara piele
  • 300 g ciuperci albe champignon
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 200 ml smantana dulce
  • ulei de masline

Mod de preparare

  1. Taiati morcovii, telina si gulia in stil julienne (fasii lungi de 2 cm si subtiri de 3 mm). Maruntiti 3 catei de usturoi. Maruntiti ceapa si puneti-o la calit intr-un vas mare cu putin ulei de masine. Dupa ce devine transparenta, adaugati legumele si amestecati bine, lasati la calit intre 10-15 minute, apoi adaugati usturoiul si carnea de pui taiata cubulete. Amestecati si lasati carnea sa isi schimbe culoarea pe toate partile, mai puneti ulei daca e nevoie.
  2. Transferati toate acestea in vasul de la slow cooker, adaugati ciupercile taiate felii si turnati apa pana la limita. Curatati patrunjelul si puneti-l intreg in vas, pentru a da gust supei. Condimentati cu sare si piper si acoperiti cu capacul si setati functia High, iar timpul de gatire pentru 3 ore.
  3. Dupa 2 ore, adaugati restul din caciulia de usturoi pisat cat mai fin si 1 lingura de tarhon maruntit. Scoateti radacina de patrunjel si acoperiti din nou.
  4. La final dupa cele 3 ore puneti smantana, amestecati si mai condimentati cu sare daca este nevoie..
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Pui cu rozmarin si lamaie
Fasole pastai cu pui la slow cooker