Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Am incercat sa fac supa de ciuperci de multe ori pana cand sa gasesc reteta cea mai buna! Aceasta Supa de ciuperci e inspirata dintr-o reteta de pe food52. Ce imi place la aceasta reteta este faptul ca, cozile de ciuperci se fierb in zeama de pui si astfel toata supa are un gust si mai intens de ciuperci. Am facut supa cu smantana fermentata, dar as incerca si o varianta in care sa pun smantana lichida, din care se face frisca. Pentru mine, ca supa sa aiba un gust complet, trebuie neaparat servita cu paine cu putin usturoi si cu ceapa verde presarata pe deasupra. Am amestecat unt moale cu usturoi maruntit si am uns feliile de paine, pe care le-am introdus la cuptor pentru 5-10 minute, la 180 C, pe programul de grill cu ventilare. 
supa-de-ciuperci-6supa-de-ciuperci-5supa-de-ciuperci-3 supa-de-ciuperci-1

Ingrediente:

  • 450 g ciuperci mixte
  • 450 g ciuperci champignon
  • 2 cepe medii, galbene
  • 6 crengute de cimbru
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 4 linguri cognac
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • piper negru proaspat macinat
  • 1,5 l zeama de pui
  • 6 linguri de smantana, 25% grasime
  • 2 fire ceapa verde

Mod de preparare:

  1. Separati ciupercile de cozi, curatati si maruntiti cozile. Puneti la fiertt, cozile de ciuperci, in zeama de pui. Lasati la fiert la foc mic, aprox. 1 ora. Daca folositi oala sub presiune, fierbeti 15 minute.
  2. Caliti ceapa, in ulei de masline, pana cand devine transparenta. Adaugati cimbru, rozmarin, sare si piper. Amestecati si puneti ciupercile curatate si taiate felii subtiri. Lasati focul la mediu, amestecati din cand in cand. Asteptati ca ciupercile sa lase apa si mai lasati pana cand apa dispare aproape de tot. 
  3. Mariti focul si puneti cognacul, amestecati si lasati cateva minute pana cand acesta s-a evaporat.
  4. Strecurati zeama de pui, pentru a inlatura cozile de ciuperci. Adaugati ciupercile calite in supa, puneti smantana, amestecati si este gata.
  5. Serviti Supa de ciuperci cu ceapa maruntita si felii de paine prajita la cuptor, data inainte cu unt si usturoi maruntit.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Cafea cu unt si Green Sugar
Mazare cu paine prajita si ou