Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

 Desertul cel mai des gatit de mine este acesta Brownies zis “The Brown”, aluatul este diferit decat la un brownie facut cu faina alba, faina de migdale ii schimba textura, pe deasupra este crocant si inauntru are o consistenta mult mai frageda decat un brownie obisnuit. Cel mai bine merge cu inghetata, am servit deliciosul desert impreuna cu o inghetata de casa de dovleac, facuta de “Buna Menajera” adica de Simona, reteta o puteti vedea aici.

Ingrediente

  • 300 g ciocolata neagra, cu 65% cacao
  • 170 g unt, la temperatura camerei, preferabil cu 80% grasime
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 7 oua mari, preferabil de casa
  • 300 g zahar brun
  • 30 g cacao pudra
  • 100 g faina de migdale (adica migdale macinate fin, arata ca si nuca macinata)

Mod de preparare

  1. Puneti ciocolata rupta bucatele intr-o farfurie si topiti-o la cuptorul cu microunde sau pe aragaz in baie de abur. Dupa ce este topita, adaugati untul taiat bucatele si amestecati pana cand s-a topit.
  2. Amestecati separat urmatoarele ingrediente: zahar, cacao si faina de migdale.
  3. Separat bateti cele 7 oua intregi ca si pentru omleta pana sunt bine omogenizate, apoi adaugati compozitia de ciocolata si continuati sa amestecati pana cand devin cremoase.
  4. Turnati pe rand din compozitia uscata peste cea cu oua si amestecati. Adaugati la final si esenta de vanilie.
  5. Intr-o tava rotunda de 23 cm, puneti hartie de copt si turnati compozitia.
  6. Incingeti cuptorul la 175 grade, selectand incalzire sus si jos, puneti la cuptor si lasati la cuptor 40 – 50 min. Verificati cu o scobitoare dupa cele 40 min iar daca este foarte moale in mijloc, mai lasati 10 min. De obicei dupa cele 10 minute de la final, se crapa pe mijloc si se umfla in centru iar dupa ce o scoateti din cuptor isi revine, oricum e o prajtura care in final are aluatul destul de moale, aproape ca ai crede ca nu e copt, dar asa este genul acesta de brownies.
  7. Serviti delicioasa Brownies zis “The Brown” dupa ce s-a racit putin, dar nu complet, impreuna cu inghetata preferata,
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Salata de paste cu ton
Pui cu cartofi la cuptor