Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Paine neframantata
Daca nu ti-a placut sa faci paine din cauza ca iti era groaza ca va trebui sa framanti aluatul, aceasta e una din retetele care se poate face si de catre un copil. Am aflat de aceasta reteta de la Alexandra A., care mi-a spus ca ea a ramas impresionata de cat de usor se poate face o paine. M-a sfatuit sa “ma iau” dupa un video de pe youtube in care se explica cum se face acest gen de paine neframantata si copata in vas cu capac. Asa ca mai jos aveti reteta, sper sa o puneti in practica pentru ca iese o paine buna avand coaja crocanta si miez moale. La finalul retetei este si linkul cu acel filmulet de pe youtube.
Print
Ingrediente
  1. 400 g faina
  2. -------------------------
  3. 6 g drojdie activa uscata
  4. -------------------------
  5. 2 linguri ulei de masline
  6. -------------------------
  7. 350 ml apa calda
  8. -------------------------
  9. 2 lingurite sare
  10. -------------------------
  11. 2 lingurite miere
  12. -------------------------
  13. faina alba pentru dat masa de lucru
  14. -------------------------
  15. tarate de grau pentru a imbraca painea
Mod de preparare
  1. Puneti faina, drojdia si sarea intr-un vas mare si amestecati.
  2. Apoi turnati apa, uleiul si mierea.
  3. Amestecati de cateva ori, cu mana sau cu o lingura, pana cand aluatul s-a format si nu a ramas faina prin vas. NU E NEVOIE SA FRAMANTATI CU MANA.
  4. Acoperiti vasul si puneti-l la frigider pentru 12 ore.
  5. Inainte sa incepeti lucrul cu aluatul dospit, puneti cuptorul la incalzit la cea mai inalta treapta, am folosit 275 C. Asezati in cuptor un vas cu peretii grosi sau unul de ceramica rezistent la temp. inalte.
  6. Pregatiti o suprafata data cu faina alba si rasturnati alutatul scos de la frigider. Impaturati aluatul in patru. Presarati pe un prosop tarate de grau si asezati aluatul cu partea neteda in sus. Presarati tarate de grau si pe deasupra si adunati cele doua parti ale prosopului invelind aluatul.
  7. Puneti aluatul repede si cu grija in vasul din cuptor, astfel incat acum va fi cu partea neteda in jos.
  8. Lasati la copt 30 min., dupa care mai lasati inca 10 min. fara capac pentru a primii o culoare mai intensa.
  9. Inainte sa o taiati se lasa la racit.
Adapted from Acest video.
Adapted from Acest video.
Articook - Love to cook http://articook.ro/
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Vinete la cuptor cu rosii si cascaval
Pui marinat in iaurt, servit cu salata