Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Paine alba de casa
Aceasta reteta de paine se face foarte usor, si nu trebuie framantata prea mult. Painea este moale si se poate folosi cu usurinta la aperitive, dupa taiere avand feliile mici.
Print
Ingrediente
  1. 470 ml apa calda
  2. -------------------------
  3. 680 g faina alba
  4. -------------------------
  5. 7 g drojdie uscata
  6. -------------------------
  7. 1 lingurita sare
Mod de preparare
  1. Amestecati faina cu sarea, apoi adaugati drojdia, apa si amestecati. Framantati pana cand aluatul are o textura fina.
  2. Puneti la crescut, intr-un bol acoperit cu un prosop. Lasati la dospit 40 min. pana cand se dubleaza in cantitate. Asezati vasul intr-un loc unde nu sunt curenti de aer rece.
  3. Dupa ce aluatul a crescut, puneti-l pe o tava cu hartie de copt, asezati-l pe diagonala si dati-i o forma cat mai dreptunghiulara.
  4. Acoperiti cu un prosop si lasati la crescut inca 30 min. inainte sa il puneti in cuptor.
  5. Introduceti tava in cuptorul incins la 200 C pentru 35 min.
  6. Daca doriti o crusta si mai maronie, mariti temperatura la maxim si mai lasati inca 5 minute.
Articook - Love to cook http://articook.ro/
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Cartof copt cu somon afumat
Cartofi frantuzesti