Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Focaccia este buna atunci cand sti cum sa alegi doua ingrediente care sa merga bine impreuna. Rosiile putin coapte merg bine cu ceapa caramelizata si pe langa gustul lor intens, rosiile au si rolul de a face focaccia sa nu fie uscata. Doar pentru ca seamana cu pizza nu inseamna ca trebuie consumata imediat dupa coacere, puteti sa o pastrati in caserole pana la 2 zile.

Ingrediente

  • 750g faina alba
  • 2 lingurite de sare
  • 15 fl oz apa calda
  • 1 x 7g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin

Topping

  • 4, 5 cepe galbene, taiate felii
  • 1 legatura rosii cherry, intregi

Mod de preparare

  1. Puneti intr-un bol apa, drojdia, uleiul de masline si sarea, si lasati acoperit 10 minute.
    Intr-o tigaie cu putin ulei de masline caliti ceapa taiata felii pana cand aceasta are o culoare maronie.
  2. Intr-un vas mare puneti faina si faceti in mijloc un loc pentru a turna compozitia din bol. Incet cu o furuclita luati din faina de pe margini amestecand pana cand devine o compozitie omogena. Puneti aluatul pe o suprafata de lemn, data cu faina, si framantati-l aproximativ 5 minute.
  3. Asezati-l inapoi in vas si acoperiti-l cu un prosop, lasati-l intr-un loc cald pentru 45 minute. Dupa acest timp aluatul trebuie sa creasca dublu. Dupa ce au trecut cele 45 min. luati aluatul si framantati-l putin, apoi impartiti-l in 2 parti egale.
  4. Cu ajutorul sucitorului, incepeti sa intindeti aluatul. Pregatiti tavile, puneti hartie de copt si sa asezati aluatul. Apoi, cu capatul unei linguri de lemn, apasati aluatul din loc in loc, formand niste gaurele.
  5. Presarati ceapa caramelizata si rosii cerry din loc in loc.
  6. Introduceti in cuptorul incalzit la 220ºC pentru 15, 20 min.
  7. Dupa ce ati scos tava din cuptor, stropiti cu ulei de masline si presarati putina sare de mare grunjoasa.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Tort cu branza dulce si mure
Paste cu broccoli