Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Covrigii acestia sunt atat de buni serviti goi dar se folosesc in special pentru sandwichuri. Poate vi se pare o reteta grea, nu este deloc. Dupa ce gatesti covrigii prima data, iti dai seama ca etapele sunt simple si sigur o sa vrei sa o mai repeti.

covrigi-4 covrigi-5 covrigi-6 covrigi-mac covrigi-3 covrigi-2

Ingrediente

  • 133 ml apa
  • 7 g drojdie
  • 226 g faina
  • 4 g zahar
  • 4 g sare
  • 1 ou, batut
  • susan, mac, seminte de floarea soarelui

Mod de preparare

  1. Amestecati apa calda (la 40 C) cu drojdia, acoperiti si lasati asa pentru 10 minute.
  2. Separat, amestecati faina cu sarea si zaharul. Adaugati si drojdia si framantati bine timp de 10 min.
  3. Apoi lasati sa stea 20 min. dupa care puneti aluatul pe o suprafata data cu faina si impartiti-l in 15 parti egale.
  4. Formati cercuri, lasand in mijloc gauri de 2-3 cm. Apoi lasati covrigii sa mai stea inca 20 min. pentru a mai creste.
  5. Puneti cuptorul la 250 C.
  6. Intr-o oala mare puneti apa la fiert. Adaugati 1 lingura de zahar si cand apa incepe sa fiarba, puneti 3,4 covrigi in apa, lasandu-i cate 1 minut pe fiecare parte.
  7. Asezati-i in tava pe hartie de copt. Dati-i cu ou si presarari seminte.
  8. Puneti cuptorul la temperatura mai mica 220 C si coaceti-i pentru 20 min.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Reteta rapida de pui cu spaghetti si sos alb
Reteta de pizza