Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

 

Chifle
Acestea sunt cele mai pufoase chifle pe care le-am mancat vreodata. Eu le pregatesc pentru cina si sunt foarte bune servite calde cu unt si dulceata sau orice altceva doriti. Se tin si pentru a doua zi, in pungi de plastic inchise, pentru a nu li se intarii coaja.
Print
Ingrediente
  1. 560 g faina (4 cups)
  2. -------------------------
  3. 2 1/2 lingurita drojdie uscata
  4. -------------------------
  5. 60 ml apa calda (1/4 cup)
  6. -------------------------
  7. 2 lingurite sare
  8. -------------------------
  9. 2 linguri zahar
  10. -------------------------
  11. 235 ml lapte, la temperatura camerei (1 cup)
  12. -------------------------
  13. 6 linguri ulei
  14. -------------------------
  15. 2 oua
  16. -------------------------
  17. 1 ou pentru a unge chiflele
Mod de preparare
  1. Puneti drojdia intr-un bol cu apa calda si acoperiti, lasati asa pentru 5 minute.
  2. Intr-un vas mare amestecati faina cu sarea si zaharul. Adaugati compozitia din bol, laptele, uleiul, si 2 oua si framantati cu mana.
  3. Dupa aprox. 7 minute cand aluatul devine elastic si pufos este gata. Puneti aluatul intr-un vas, acoperiti cu un prosop si lasati intr-un loc cald pentru 1ora si 30 min pana la 2 ore.
  4. Intindeti o foaie de hartie de copt pe o tava de 30×43 cm.
  5. Luati aluatul si impartiti-l in doua, apoi impartiti in 8 parti egale fiecare jumatate.
  6. Formati aprox. 15 bile si asezati-le in tava cu o distanta intre ele, pentru a nu se lipi prea tare. Apoi acoperiti cu un prosop si mai lasati aprox. 30 min. sa creasca in tava. Bateti putin oul si inainte de a introduce chiflele in cuptor dati-le cu ou pe deasupra.
  7. Preincalziti cuptorul la 190 C si introduceti tava in cuptor, lasati la copt pentru aprox. 20-25 min. pana cand au o culoare maronie.
Articook - Love to cook http://articook.ro/
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Sandwich cu oua ochiuri
Biscuiti cu rozmarin