Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Cred ca as putea manca in fiecare zi mazare si ador noua inventie de Mazare cu paine prajita si ou. Merge si cu ou prajit in loc de fiert si este la fel de bun.

mazare-cu-ou-si-paine-prajita

Ingrediente

  • 200 g mazare, congelata
  • 4 felii de paine
  • 4 oua 
  • 2 linguri unt
  • busuioc
  • sare de mare
  • piper negru, proaspat macinat
  • chimen pudra
  • 5 linguri ulei de masline

Mod de preparare

  1. Puneti mazarea la calit in 2 linguri de unt, amestecati din cand in cand si acoperiti cu un capac. Condimentati cu sare, piper, chimen si busuioc. Lasati la foc mic aprox. 15 minute, pana cand mazarea e moale. Dupa ce este gata, puneti-o in blender si faceti-o piure, adaugati putin ulei de masline si condimentati daca mai este nevoie.
  2. Fierbeti ouale in apa, daca doriti sa fie moi lasati-le timp de 4 minute. 
  3. Intr-o tigaie mai groasa, puneti la prajit feliile de paine, unse cu putin unt pe ambele parti. Lasati pe fiecare parte pana cand isi schimba culoarea.
  4. Serviti mazarea pe feliile de paine prajita cu oul pe deasupra.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Supa de ciuperci
Chiftele in sos de rosii la cuptor