Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Ador sa gatesc tagliatelle in general, dar reteta aceasta de tagliatelle cu spanac si cu sos alb a devenit preferata mea din timpul verii. Pe langa gustul bun pe care il au in combinatia cu sosul alb, sunt si foarte usor de gatit si poti oricand sa mai schimbi spanacul ca si ingredient principal cu carne de somon sau piept de pui.

Ingrediente

  • 450 g tagliatelle sau spaghetti
  • ulei de masline
  • 2 lingurite unt
  • 2 catei de usturoi, curatati si maruntiti
  • 2 lingurite nucsoara
  • 400 g baby spanac proaspat
  • sare de mare
  • piper negru proaspat macinat
  • 120 ml smantana lichida 30% grasime
  • 150 g mascarpone
  • 2 maini, parmezan ras

Mod de preparare

  1. Puneti apa cu putina sare, la fiert intr-o oala mare.
  2. Cand fierbe adaugati pastele si fierbeti-le dupa instructiunile de pe pachet.
  3. Intr-o tigaie mare puneti la foc mic uleiul de masline, untul, usturoiul si nucsoara. Dupa ce s-a topit untul, adaugati spanacul. Dupa 5 minute ar trebui sa fie gata.
  4. Scurgeti pastele, pastrand apa in care s-au fiert.
  5. Condimentati cu sare si piper dupa gust, apoi adaugati smantana lichida, crema mascarpone si putina apa din cea in care au fiert pastele. Lasati sa ajunga in punctul de fierbere dupa care condimentati din nou daca mai e nevoie.
  6. Puneti pastele peste spanac, adaugati parmezanul si amestecati bine. Trebuie sa obtineti un sos cremos, asa ca mai adaugati din apa in care s-au fiert pastele si amestecati. Gustati inca odata si este gata!
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Sos alb cu parmezan
Cheesecake