Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Ori de cate ori am mancat salata de paste facuta de cineva, ma gandeam ca trebuie sa fac si eu sa vad ce iese. Asa ca, pentru inceput, am folosit doar ingredientele care stiu sigur ca imi plac cum merg impreuna, mazare bineinteles si carnati, un fel de cabanos se numesc Silenzia, sunt de la Lidl. Reteta este extrem de usor de preparat plus ca daca asteptati pe cineva in vizita si nu aveti chef sa gatiti in timp ce aveti musafiri, puteti pregati salata cu o zi inainte si sa o puneti la frigider, dupa care trebuie doar sa o scoateti de la rece cu 30 de minute inainte sa o serviti.

Ingrediente

  • 400 g paste
  • 3, 4 maini de mazare, congelata
  • 3 fire de carnati Silenzia, taiati felii
  • 3, 4 linguri de maioneza
  • 6 linguri de smantana
  • sare
  • piper negru
  • busuioc uscat

Mod de preparare

  1. Puneti la fiert apa cu putina sare. Cand fierbe adaugati pastele si fierbeti dupa instructiunile de pe pachet. Inainte cu 5 minute sa fie gata, adaugati mazarea.
  2. Dupa ce sunt fierte, si mazarea si pastele, turnati-le intr-o strecura si dati un jet de apa rece. Lasati-le la scurs, puneti cativa stropi de ulei si amestecati, pentru a nu ramanea lipite, lasati-le asa pana cand s-au racit complet.
  3. Amestecati maioneza cu smantana si adaugati pastele. Apoi puneti carnatul taiat felii si condimentati cu sare, piper negru proaspat macinat si busuioc.
  4. Se mai poata adauga maioneza sau smantana, daca doriti sa aiba si mai mult sos.

Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Salata de castraveti cu smantana si usturoi
Blat de pizza cu faina de migdale