Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Pentru aceasta reteta de Paste cu legume la tigaie am folosit curry facut acasa. Este extrem de diferit fata de curry cumparat din magazin. Mirosul condimentelor prajite, inainte de a fi facute pudra, emana un miros irezistibil. Gustul mancarii este mult mai proaspat si mai aromat fata de alte dati cand am folosit condiment curry cumparat.

paste-cu-legume-2

Ingrediente:

  • 3 catei de usturoi
  • ghimbir, o bucatica de 1 cm
  • 2 linguri sos de soya
  • 300 g paste tagliatele
  • 400 g ciuperci pleurotus, taiate fasii
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 felie de telina, taiata felii subtiri si late
  • 2 morcovi, taiat felii subtiri si late
  • 2 ardei rosii capia, taiati fasii subtiri
  • 2 cepe rosii taiate in jumatate si felii
  • 1 lingurita curry de casa
  • sare

Mod de preparare:

  1. Puneti la fiert pastele in apa cu sare. Cand sunt gata scurgeti-le de apa.
  2. Pregatiti o tigaie incapatoare si puneti-o la incalzit cu 2 linguri de ulei de masline. Caliti usturoiul maruntit, ghimbirul maruntit si telina taiata fasii, lasati 1 minut dupa care adaugati ciupercile taiate felii. Amestecati si condimentati cu sare. Mai adaugati 1 lingura de ulei daca acesta s-a absorbit.
  3. Lasati ciupercile pana cand acestea au lasat apa si aceasta scade aproape de tot. 
  4. Adaugati morcovii si ardeiul taiate fasii. Amestecati si condimentati cu sare si 1 lingurita de curry. Lasati la foc mic pana cand acestea devin moi, amestecand din cand in cand. Spre final, puneti ceapa felii si mai lasati 5 minute.
  5. Puneti pastele la calit, intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei de masline si 2 linguri sos de soya. Amestecati de cateva ori si sunt gata.
  6. Serviti pastele cu legumele imediat, cat sunt calde.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Tarta cu unt de arahide si Green Sugar
Prajitura cu iaurt si Green Sugar