Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Orez la cuptor
Aceasta reteta este de origine spaniola. Poate vi se pare ciudata la prima vedere, dar nu e deloc asa, fiecare ingredient isi are rolul sau pentru gustul final. Orezul este usor de preparat si in felul acesta nu mai e nevoie sa stai sa amesteci in el pana cand e fiert. Pur si simplu se pune la cuptor si daca preferati si mai mult sos, puteti exagera cu cantitatea sosului de rosii. Se poate servi simplu sau ca si garnitura.
Print
Ingrediente
 1. 200 g naut din conserva
 2. -------------------------
 3. 500 g orez
 4. -------------------------
 5. 500 g pasta de rosii
 6. -------------------------
 7. 2 cartofi medii
 8. -------------------------
 9. 1 caciulie usturoi
 10. -------------------------
 11. 100 ml ulei de masline
 12. -------------------------
 13. 1 dovlecel mediu
 14. -------------------------
 15. curry
 16. -------------------------
 17. sare
 18. -------------------------
 19. apa
Mod de preparare
 1. Caliti nautul in 50 ml ulei, dupa 5 minute, puneti si orezul in tigaia si mai lasati inca 5 minute la foc mic, la sfarsit condimentati cu sare si curry.
 2. Curatati cartofii si dovlecelul si taiati-i ca si pentru cartofii prajiti. In restul de ulei, caliti cartofii, dovlecelul si sosul de rosii.
 3. Puneti orezul intr-un vas mare, rezistenta la caldura. Adaugati aprox. 1 litru apa fiarta *(cantitatea dubla decat cea a orezului) si asezati in mijloc caciulia de usturoi, asa cum este in coaja.
 4. Pe deasupra puneti in mod egal amestecul de legume si introduceti in cuptorul preincalzit la 250 C, pentru 20 min.
Articook - Love to cook http://articook.ro/
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Omleta la cuptor
Sandwich cald cu ciocolata si banane