Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Aceasta reteta de legume la cuptor, este simpla pentru ca se poate face cam cu orice fel de legume. Iar ca si cantitati este la fel de simplu. In functie de cate legume se folosesc, se face un sos din iaurt sau smantana, oua si cascaval. E important insa sa folositit condimentele potrivite. Am gasit pe net ce fel de condimente se folosesc pentru fiecare leguma: Legume si ierburi. Cartofi dulci: nucsoara sau scortisoara. Cartofi: usturoi şi busuioc, menta si salvie. Varza: coriandru si chimen. Morcovii: chimen, salvie, ghimbir. Porumb: maghiran sau salvie, mărar şi seminţe de cimbru, busuioc şi rozmarin. Broccoli: busuioc si oregano (cu roşii). Mazăre: cimbru. Fasole: oregano şi busuioc, ceapa si usturoi (adauga nuci tocate). Vinete: Busuioc şi pătrunjel. Prazul: usturoi si ghimbir. Sparanghel: Tarhon, busuioc (adauga roşii şi brânză). Sfecla: ghimbir şi scorţişoară (adauga suc de lamaie pentru a păstra culoarea). Spanacul: busuioc şi usturoi, mărar şi lămâie.

legume-5 legume-2 legume-3

Ingrediente

  • pastai verzi
  • brocoli
  • mazare boabe
  • fasole rosie
  • porumb
  • 2 oua
  • 3, 4 linguri de iaurt/smantana
  • cascaval
  • busuioc proaspat
  • cimbru
  • sare si piper

Mod de preparare

  1. Puneti intr-un vas mare, toate legumele. Amestecati si condimentati. Bateti ouale ca si pentru omleta si adaugati pe rand smantana. Alegeti numarul de oua si cantitatea de smantana in functie de cate legume pregatiti. Acest sos trebuie sa acopere legumele.
  2. Puneti legumele intr-un vas de ceramica sau unul rezistent la caldura. Razuiti cascaval pe deasupra cat sa acopere legumele si introduceti in cuptorul preincalzit la 180C.
  3. Dupa 30 min. legumele ar trebui sa fie gata. Pentru a avea o culoare mai aurie pe deasupra puneti cuptorul in ultimele 5 min. pe programul de ventilare.
  4. Se poate servi cu busuioc proaspat.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Biscuiti cu budinca
Spaghetti cu rosii cherry si usturoi