Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Nu am intotdeuna cascaval in frigider si carnea tocata imi place sa o cumpar si sa o prepar proaspata, asa ca daca nu am aceste doua ingrediente, dar vreau sa fac o lasagna neaparat inlocuiesc carnea cu vinete si iese delicios!

Ingrediente

  • 2 cepe mari, maruntite
  • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • 2 morcovi, razuiti marunt
  • 600 g pasta de rosii
  • 1 vanata
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura patrunjel maruntit
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • aprox. 9 foi de lasagna

Mod de preparare

  1. Puneti la calit ceapa, dupa 2 min. adaugati morcovul razuit si vanata curatata si taiata cubulete.
  2. Amestecati din cand in cand, asteptati ca legumele sa fie moi si la final adaugati usturoiul.
  3. Condimentati cu sare si piper. Adaugati sosul de rosii si puneti si busuiocul. Lasati sa fiarba la foc mic aprox. 10 min., pentru ca sosul de rosii sa mai scada si sa obtinem un sos gros.
  4. Pentru a prepara sosul alb, incalziti putin laptele (nu il fierbeti), amestecati si condimentati cu nucsoara si patrunjel. Va recomandat patrunjelul proaspat pentru o aroma mai intensa.
  5. Folositi un vas de 20×30 cm. Asezati foile de lasagna, astfel incat sa nu treaca una peste cealalta.
  6. Puneti din sosul alb, pe toata suprafata foilor, apoi puneti un strat din sosul rosu si legume, intins in mod egal. Repetati procedeul pana cand ati folosit toate cele 9 foi de lasagna. Ultimul strat se va termina cu foile de lasagna peste care turnati un ou batut.
  7. Acoperiti cu staniol si puneti la cuptor pentru 30 min. la 180 C.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Snitel de curcan fara faina de grau
Sandwich cu oua ochiuri si cartofi pai