Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Chilli con carne reteta mexicana dar nu este iute, eu prefer sa o fac fara ardei iute, dar reteta originala este iute, deci puteti adauga ardei picant si se schimba totul. Imi place combinatia de sos de carne cu rosii si fasole. Gustul buuuun il dau legumele multe si combinatia de condimente – chimen, scortisoara si coriandrul. Puteti folosi coriandru proaspat daca aveti la indemana, daca nu, boabele de coriandru tocmai date prin mojar sunt la fel de bune si aromate. Daca nu gasiti chimen pudra, folositi o rasnita pentru a macina semintele de chimen. Legumele se pot taia in orice mod doriti dar cat mai marunt, eu de obicei maruntesc ceapa, usturoiul si ardeiul, iar morcovul si telina le dau pe razatoare fina.

chilli con carne reteta mexicana

chilli con carne reteta mexicana

Ingrediente:

  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 ardei mare rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 felie de telina, radacina
  • 1 lingura chimen macinat
  • 1 lingura coriandru boabe, macinat
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1/2 lingura piper, proaspat macinat
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 600 g pasta de rosii
  • 500 g carne de vita/porc amestec
  • 400 g fasole rosie, conserva
  • 100 g cascaval razuit fin
  • 200 g orez
  • smantana pentru servit
  • ulei de masline pentru calit

Mod de preparare:

  1. Intr-o tigaie mare puneti la incalzit 3 linguri ulei de masline si adaugati legumele maruntite fin. (ceapa, morcovi, ardei, usturoi, telina) Caliti timp de aproximativ 7 minute, pana cand acestea devin moi, amestecand din cand in cand.
  2. Adaugati condimentele (coriandru, chimen, scortisoara, sare, piper si otetul balsamic) si mai lasati 2 minute. Adaugati carnea si amestecati bine, pentru a se imbina bine cu legumele. Caliti carnea pana cand isi schimba culoarea, amestecand din cand in cand. Nu lasati carnea sa se usuce doar cat sa se rumeneasca bine.
  3. Turnati sosul de rosii peste, amestecati si lasati la foc mic cu capac. Tot la 5, 10 minute trebuie amestecat din nou pentru a nu se prinde de vas. Lasati la foc mic aproximativ 30 minute. Pana cand sosul de rosii incepe sa scada si devine tot mai gros. In ultimele 10 minute de gatit, adaugati fasolea din conserva, spalata si scursa de apa. 
  4. In timp ce se face sosul de carne, puneti orezul la fiert in apa cu sare. Cand este fiert 90%, scurgeti-l bine de apa si lasati-l acoperit. In felul acesta va ramane cald pana cand il serviti si isi va termina fierberea.
  5. Serviti chilli con carne cu cascaval razuit, orez si o lingura de smantana sau iaurt.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Prajitura cu banane, nuca si ciocolata
Tort cu cafea si crema de zmeura