Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Aceasta reteta simpla de piure de cartofi cu cascaval la cuptor poate sa fie facuta chiar si cu piure de cartofi ramas dintr-o zi anterioara, sau chiar proaspat facut. Mie imi place pentru ca este un mod de a gati si servi piureul si altfel. Bineinteles acest fel de mancare il puteti servi cu putina smantana sau orice alt sos va place. Se poate pune si carne in loc de sunca, dar sa fie una de vita cu grasime mai putina.

Ingrediente

  • 1 1/2 kg cartofi noi curatati si taiati in 4
  • 1 catel de usturoi
  • sare de mare grunjoasa
  • 80 g unt
  • 2, 3 cani de lapte
  • 2 linguri hrean maruntit, din borcan
  • 5 felii de sunca, taiate fasii
  • 200 g cascaval razuit

Mod de preparare

  1. Se pun cartofii si usturoiul la fiert in apa cu sare.
  2. Dupa ce sunt fierti cartofii se piseaza cu zdrobitorul de cartofi, se adauga untul si se amesteca bine, pe urma se adauga laptele si se amesteca, se poate pune si mai mult de 3 cani de lapte, in functie de cat permite piureul.
  3. Se adauga si hreanul si daca mai e nevoie putina sare.
  4. Intr-o tava rezistenta la caldura, asezati un strat de cartofi (1/2 din cantitate), un strat de cascaval si inca unul de cartofi. Apoi inca un strat de cascaval si sunca.
  5. Introduceti in cuptorul preincalzit la 180 C. Lasati aprox. 30 min, pana cand este cascavalul topit si sunca prajita.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Pasta de conopida cu maioneza si usturoi
Varza murata cu carne