Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Aceasta este reteta mea proprie de cartofi frantuzesti. Difera putin ca si ingrediente, pentru ca nu pun foarte multa smantana si cascaval deloc. Este la fel de simpla de preparat si se serveste cu mult mult sos alb.

Ingrediente

  • 10, 12 cartofi medii
  • 5 oua fierte
  • 500 ml iaurt simplu
  • 6, 7 catei de usturoi
  • sare
  • ulei
  • ierburi de provence
  • 3 oua crude
  • 4 linguri smantana

Mod de preparare

  1. Fierbeti cartofii in coaja, apoi curatati-i si taiati-i felii subtiri.
  2. Puneti cuptorul la incalzit la 200 C.
  3. Fierbeti ouale. Apoi curatati-le de coaja si taiati-le felii suntiri.
  4. Puneti 2, 3 linguri de ulei in vasul in care veti pune cartofii la cuptor. Apoi asezati jumatate din feliile de cartofi si condimentati cu sare.
  5. Puneti ouale taiate felii si cealalta parte de cartofi.
  6. Apoi condimentati din nou cu sare.
  7. Bateti cele 3 oua crude, adaugati 4 linguri de smantana si condimentati cu mult condiment ierburi de provence.
  8. Turnati aceasta compozitie pe deasupra, astfel incat cartofii sa fie bine acoperiti.
  9. Apoi puneti la cuptor pentru 20, 30 minute, pana cand s-a rumenit pe deasupra.
  10. Curatati usturoiul si dati-l prin masina de pisat, apoi amestecati cu iaurtul si condimentati dupa gust cu sare. Presarati pe deasupra oregano sau alte ierburi uscate.
  11. Serviti artofii imediat ce i-ati scos din cuptor si puneti mult sos alb pe deasupra.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Paine alba de casa
Cartofi cu pui si salata