Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Reteta de pui cu rozmarin si lamaie este preferata mea pentru ca are 3 dintre ingredientele mele preferate: rozmarin, lamaie si ulei de masline! Pe langa asta, este si simplu de gatit, se face in 2 tigai pentru ca sa iasa putin crocante pe deasupra si moi in interior.

Pui-cu-rozmarin-si-lamaie-2

Ingrediente:

  • 2 pulpe de pui, intregi
  • 2 aripi de pui
  • cateva frunzulite de rozmarin proaspat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare de mare
  • piper proapat macinat
  • 2, 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

  1. Condimentati puiul cu sare, piper, rozmarin proaspat, zeama de lamaie si ulei de masline. 
  2. Lasati peste noapte la marinat.
  3. Pregatiti 2 tigai, una cat mai groasa, preferabil tigaie de gratar si o alta tigaie cu capac.
  4. Puneti tigaia de gratar la foc mare si cand este calda asezati carnea cu pielea in jos, 5 minute pe o parte si inca 5 pe cealalta. Inainte de a pune puiul in cealalta tigaie trebuie sa aiba o crusta aurie.
  5. Mutati puiul in tigaia cu capac, la foc mediu, prajiti pentru inca 15-20 minute, pana cand carnea vine usor de pe os.
  6. Acest fel de pui cu rozmarin si lamaie merge bine cu un piure de cartofi.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Marinada de pui in vid sau cum sa marinezi mult mai repede
Supa de pui si ciuperci la slow cooker