Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Cea mai simpla reteta de pui cu cartofi la cuptor, este cea in vasul roman, pentru ca nu are cum sa nu iasa buna, parca orice pui in vasul roman are un gust incredibil la final. Fiiind prin vizita la Monica, mama sotului meu, am mancat nenumarate feluri de carnuri si legume gatite in vasul roman si toate sunt atat de fragede si cu un gust intens si aromat, incat m-am decis sa folosesc si eu  tot mai mult acest vas minune.

Ingrediente

  • 1 jumatate de pui, sau 2 pulpe intregi
  • 5 catei de usturoi, in coaja
  • 10 cartofi, curatati
  • 1 mar mare, curatat si feliat
  • 200 ml vin alb 
  • boia
  • cimbru
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline

Mod de preparare

  1. Curatati cartofii, taiati-i ca si pentru cartofi prajiti, putini mai mari si puneti-i in vasul roman. Condimentati cu sare, boia si cimbru. Stropiti cu ulei in mod egal. Puneti si feliile de mere din loc in loc.
  2. Cu latul unui cutit zdrobiti usturoiul in coaja si asezati-l peste cartofi in zona unde veti pune puiul.
  3. Intr-o tigaie incinsa puneti putin ulei de masline, asezati puiul cu pielea in jos si lasati sa se rumeneasca, intoarceti pe cealalta parte si adaugati vinul. Lasati asa 10, 15 minute, mai intoarceti pentru a se rumenii in mod egal.
  4. Asezati puiul in vasul roman, peste cartofi si condimentati pe o parte si alta cu sare, piper, cimbru si boia. 
  5. Puneti capacul si introduceti in cuptorul preincalzit la 200 C.
  6. Lasati in cuptor aprox. 2 ore. Nu este nevoie sa intoarceti carnea sau sa verificati, cu cat deschideti mai des capacul vasului, se elibereaza toate caldura astfel dureaza mai mult timp pana cand este gata. Dupa cele 2 ore puiul se desprinde usor de os si cartofii sunt moi.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Brownies zis "The Brown"
Tort vegan cu fructe de padure si ciocolata