Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

marinata de pui in vid

Unul dintre primele lucruri la care m-am gandit cand am primit aparatul de vidat, a fost marinata pentru carne, asa ca am incercat o marinata simpla de pui. Toate condimentele sunt sigilate in vid impreuna cu carnea iar vidul le mentine mult mai proaspete. In felul acesta carnea nu se usuca pentru ca aerul nu mai absoarbe umezeala din carne. Carnea se marineaza mult mai repede decat cu metoda clasica, pentru ca pe masura ce aerul este inlaturat porii carnii se deschid si permit marinatei sa penetreze carnea. Daca vreau sa marinez carnea cu cateva zile inainte de a o gati pot fi sigura ca aceasta nu va contamina nimic din ceea ce am in frigider, uleiul nu isi va schimba gustul, va fi la fel de proaspat, toate aromele condimentelor folosite se vor pastra proaspete plus ca aceasta va ocupa mai putin spatiu in frigider.

DSC_0038 DSC_0044

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui 
  • 7 catei de usturoi, in coaja
  • 5 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 3 crengute de rozmarin proaspat
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat
  • sare de mare

Mod de preparare

  1. Pisati frunzele de rozmarin intr-un mojar, puneti-le intr-un bol cu uleiul, piperul si usturoiul in coaja, zdrobit cu latul unui cutit.
  2. Turnati compozitia peste pulpe si amestecati bine, pana sunt unse pe toate partile. 
  3. Transferati puiul in punga de vidat, asezati punda la aparatul de vidat astfel incat sosul sa nu curga din punga si selectati programul de vidare. Acesta va scoate tot aerul din punga dupa care va sigila punga.
  4. Puneti la frigider pana cand doriti sa gatiti carnea. Lasati cel putin 30 min. inainte sa o gatiti.
  5. Puneti cuptorul la 180 C cu incalzire sus si jos. Scoateti carnea din punga, sarati-o pe toate partile. Puneti-o intr-un vas de sticla cu pielea in jos,  introduceti la cuptor si lasati aprox. 40 min. dupa care intoarceti puiul cu pielea in sus, astfel incat acesta sa se rumeneasca, mai lasati inca 30 min. pana cand carnea se desprinde usor de pe os.

 

Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Cum pastrezi magiunul mai mult timp
Pui cu rozmarin si lamaie