Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Cred ca daca suntem nascuti in Romania cu siguranta nu este nici un secret despre acest fel de mancare, mai mult ca sigur stim cu totii ca cel mai bine iese gatit afara, la ceaun si cu cat se face mai incet cu atat devine mai gustos. Din cauza ca fasolea cu ciolan la ceaun, nu este ceva ce facem in fiecare zi, am incercat Fasole cu ciolan afumat la Slow Cooker (Crock Pot) si am ramas uimita, la final, de cat de frageda era carnea si cat de bine patrunsa a fost fasolea. Dupa cum vedeti in video de mai jos, nu este deloc complicat, oricine poate gati la Slow Cooker, nu ai nevoie de experienta sau de prea mult timp, iti ia cateva minute sa pui toate ingredientele in vas si in 7 ore fasolea cu ciolan e gata! Nu am lasat fasolea in apa dinainte de a o gati, bineinteles ca in cele 7 ore are timp sa se inmoaie si sa se gateasca in acelasi timp. De sare nu este nevoie, ciolanul de obicei este destul de sarat pentru a condimenta toata mancarea. Puteti pune orice fel de bulion, eu am folosit bulion de casa. Usturoiul pus de la inceput, poate da o aroma putin amaruie mancarii, este important sa il puneti in vas in ultima ora de gatit, cand am facut reteta nu m-am gadit la acest detaliu si de acum inainte e clar ca nu il voi adauga decat spre final. 

Fasole cu ciolan la Slow Cooker (2)

Ingrediente:

  • 400 g fasole
  • 1 ceapa alba 
  • 1 ceapa rosie
  • 1 felie de telina
  • 3 morcovi
  • 3 catei de usturoi (optional)
  • 2 frunze de dafin
  • 1 ciolan de porc, afumat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • apa
  • 1 l bulion de casa

Mod de preparare:

  1. Spalati fasolea si scurgeti-o de apa. 
  2. Taiati ceapa, telina si morcovii felii.
  3. Puneti fasolea in vasul de slow cooker, adaugati legumele si amestecati. Adaugati frunzele de dafin. Asezati ciolanul in mijloc, adaugati apa cat sa acopere si bulion, asezati legatura de pratrunjel pe deasupra si puneti capacul.
  4. Setati functia High, iar timpul de gatire pentru 7 ore.
  5. In ultima ora de gatire adaugati si usturoiul, in coaja.
  6. Dupa cele 7 ore, fasolea va fi moale si carnea va vine usor de pe os. Reteta de Fasole cu ciolan afumat la Slow Cooker este gata! Serviti cu paine si putin piper verde proaspat macinat.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Smoothie cu mere si stafide
Prajitura cu malai