Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Reteta de Chiftele in sos de rosii la cuptor este una simpla. Pentru mine, sa nu fie nevoie sa prajesc chiftelele in ulei si sa nu fac miros de ulei prajit, in toata bucataria, este perfect! Sunt si mai bune daca dam putin carnea cu blenderul manual, astfel compozitia va fi mai fina.

chiftele-in-sos-de-rosii-la-cuptor-01 chiftele-in-sos-de-rosii-la-cuptor-03

Ingrediente:

  • 500 g carne de vita tocata
  • 250 ml lapte
  • 60 g pesmet
  • 1 ou
  • 1 lingura patrunjel, maruntit
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa galbena, mica
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • 400 ml sos de rosii
  • 200 ml smantana lichida
  • 2 linguri sos de soya

Mod de preparare:

  1. Puneti impreuna ingredientele: carne, pesmet, lapte, ou, patrunjel, 2 catei de usturoi maruntiti fin, ceapa maruntita, ulei de masline si sare si piper, aprox 1 lingurita sare si o jumatate de lingurita de piper.
  2. Cu un blender manual, mixati totul pana cand se omogenizeaza bine compozitia. 
  3. Puneti cuptorul la 220 C.
  4. Luati cate 1 lingura din compozitie si formati bile in palmele date cu putin ulei. Asezati chiftelele intr-o tava cu hartie de copt. Introduceti la cuptor si lasati 20 min. pe o parte 20 pe cealalta.
  5. Cand sunt gata transferati chiftelele intr-un vas ceramic cu sos de rosii amestecat cu putina sare si patrunjel.
  6. Puneti din nou la cuptor pentru inca 30 min.
  7. Preparati sosul brun din 200 ml smantana lichida cu 2 linguri sos de soya si 1 lingura de amidon amestecata cu putina apa. Puneti toate acestea intr-o cratita si lasat 5 minute la foc mic.
  8. Serviti aceste minuntate Chiftele in sos de rosii la cuptor, impreuna cu cartofi naturi si sos brun.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Mazare cu paine prajita si ou
Cotlet de porc cu sos de ceapa la Slow Cooker