Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Nu obisnuiesc sa mananc la fast food, dar asa cateodata mi se face pofta de pui de la KFC. Problema e ca pe mine ma doare stomacul de la puiul lor, chiar daca imi place si mi se pare super bun. Oricum ca sa ne scutesc de orice discomfort am zis ca o sa fac eu Chicken fingers acasa, asa s-a nascut reteta de Chicken fingers cu sos de miere si mustar. Nu va ganditi ca este o reteta de Chicken fingers care vor fi identici cu cei de la KFC, dar sunt cu siguranta extrem de buni, asa de buni incat iti vine sa mananci tot din farfurie. Merg serviti cu un sos dulce acrisor, asa ca daca va place mierea si mustarul o sa va placa si acest sos.

DSC_0029ro

Cand am inceput sa tai puiul ma gandeam ca va dura mult si o sa ma plictisesc langa el pana cand se prajeste, dar n-a fost chiar asa. Daca respectati cantitatea de carne puteti prajii tot puiul din doua ture, intr-o tigaie cu diametrul de 23 cm. Ies aproximativ 20 de bucati. Am cumparat o caserola de piept de pui, cu 4 bucati de piept si mi s-a parut destul de rezonabil sa poti gati Chicken fingers pt 3, 4 persoane cu 12 lei.

DSC_0031ro

Ingrediente

  • ulei pentru prajit
  • 650 g piept de pui dezosat, fara piele
  • 2 oua mari
  • 10 linguri de faina alba
  • 16 linguri de pesmet
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • 1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute

Ingrediente sos de miere si mustar

  • 4 linguri miere
  • 4 linguri mustar
  • 2 linguri crema de smantana
  • 1 lingura lamaie
  • sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare 

  1. Amestecati pesmetul cu 1/2 lingurita usturoi granulat, 1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita fulgi de ardei iute si puneti compozitia intr-o caserola.
  2. Separat bateti ouale ca pentru omleta.
  3. Taiati pieptul de pui fasii late de aproximativ 2 cm. Puneti puiul in caserola cu faina, inchideti cu capacul si scuturati bine pentru ca puiul sa fie bine dat cu faina pe toate partile.
  4. Puneti ulei la incalzit, intr-o tigaie cu pereti inalti. Treceti puiul prin ou, prin pesmet si asezati-l in uleiul bine incins. Lasati 4 min. pe o parte si 4 pe cealalta, pana cand sunt prajiti. Asezati pe un platou cu servetel de bucatarie pentru a se scurge de ulei.
  5. Intr-un bol mic, amestecati mierea cu mustar si crema de smantana, condimentati cu lamaie, sare si piper.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Fasole pastai cu pui la slow cooker
Cartofi zdrobiti la cuptor