Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Cartofi cu pui si salata
Aceasta reteta este foarte simpla si gustoasa, secretul ei este tigaia in care a fost gatita. Tigaia in care am pregatit mancarea este din cupru si are proprietati “miraculoase”, chiar daca din fotografii acestia par doar niste cartofi prajiti trebuie sa ma credeti ca au un gust atat de diferit, incat pot sa spun ca a fost prima data cand am mancat astfel de cartofi, a fost aproape ca si cum s-au si fiert si prajit in acelasi timp. Puiul a iesit si el foarte bun si pufos, avand o textura si un gust atat de diferit comparativ cu prepararea lui in tigaia obisnuita de gratar.
Print
Ingrediente
  1. 4 pulpe de pui, fara piele, dezosate
  2. -------------------------
  3. sare
  4. -------------------------
  5. mix chilli cu usturoi si piper
  6. -------------------------
  7. sos worcester
  8. -------------------------
  9. ierburi de provence
  10. -------------------------
  11. piper mozaic
  12. -------------------------
  13. otet balsamic
  14. -------------------------
  15. 10 cartofi rosii
  16. -------------------------
  17. legume pentru salata
  18. -------------------------
  19. ulei de palmier pentru prajit
Mod de preparare
  1. Se pune puiul la marinat cu 1 zi inainte. Asezati pulpele de pui intr-un vas si presarati sare si condiment chilli, ustuoi, piper si 1, 2 linguri sos worcester, amestecati bine, acoperiti si puneti la frigider.
  2. Curatati cartofii si taiati-i putin mai lati decat de obicei. Tineti-i in apa fierbinte, pana cand urmeaza sa ii puneti la prajit.
  3. Prajiti puiul in 3, 4 linguri ulei de palmier si intoarceti-l pe ambele parti, pana cand s-a rumenit.
  4. Puneti puiul deoparte.
  5. Asezati cartofii pe un prosop, pentru a fi bine scursi de apa.
  6. Adaugati ulei cat sa acopere cartofii. Lasati la prajit pana cand sunt rumeniti dar nu de tot.
  7. Cand sunt gata cartofii, condimentati-i cu sare, piper mozaic si ierburi de provence.
  8. Pregatiti o salata din ridichi, ceapa si rosii cherry. Condimentati cu sare, piper si otet balsamic.
Articook - Love to cook http://articook.ro/
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Cartofi frantuzesti
Omleta la cuptor