Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Acesta este un Tort Bufnita, si l-am facut impreuna cu sora mea, pentru prietena noastra, Didi. Ne-am inspirat dintr-un tort pe care l-am gasit pe net, bineinteles acesta are mici modificari. Aceste discuri de ciocolata, care contribuie foarte mult la imaginea de bufnita i-am gasit la Kaufland. Probabil ca mai sunt si in alte magazine, daca cautati.

 

tort-bufnita-2 tort-bufnita-1

w1w2w3

Pentru Blat

  • 325 g unt
  • 325 g ciocolata
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 325 g faina alba tip 000
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 450 g zahar brun
  • 5 oua mari
  • 300 ml smantana

Pentru glazura

  • 450 g ciocolata
  • 60 ml frisca lichida
  • 230 g unt

Pentru decorare

  • 1 ciocolata alba
  • discuri de ciocolata maro
  • 2, 3 napolitane invelite in ciocolata
  • 10 rulouri de biscuiti inveliti in ciocolata *(gen ciocolata Twix)

Mod de preparare

  1. Incalziti cuptorul la 160C sau pe treapta 4 de la aragazul pe gaz. Pregatiti 2 tavi cu hartie de copt, una rotunda de 20 cm si una dreptunghiulara de 18 cm.
  2. Puneti untul si ciocolata intr-un vas pe abur si amestecati pana cand acestea s-au topit. Luati de pe foc si puneti si esenta de vanilie
    Intr-un alt vas, puneti faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu si zaharul. Separat bateti ouale ca si pentru omleta, adaugati smantana si turnati peste amestecul cu faina. Adaugati ciocolata si untul si amestecat pana cand obtineti o compozitie omogena.
  3. Impartiti compozitia in parti egale intre cele doua tavi de copt si introduceti in cuptor pentru 55 min. pana la 1 ora.
  4. Topiti 450 g ciocolata, folosind tehnica bain-marie, dupa ce s-a topit, adaugati frisca si untul.
  5. Amestecati bine pentru a se omogeniza si inainte sa o puneti pe tort, lasati-o la racit pana cand s-a intarit de tot. E indicat sa o topiti cu cateva ore inainte de a o folosi, pentru a avea timp sa se intareasca putin.
  6. Topiti 1 ciocolata alba si lasati-o putin la racit, dar nu de tot. Apoi intindeti-o pe o hartie de copt intr-un strat subtire. Pe masura ce incepe sa se intareasca, modelati cele 6 ghiare, nasul si 2 discuri pentru ochi, mai mari decat cele maro.
  7. Pentru a ansambla bufnita, incepeti prin a taia checurile racite de tot. Checul dreptunghiular se taie in 3 parti, vezi foto 4,5,6 din galerie.
  8. Decorarea tortului
  9. Asezati checurile pe o tava mai mare si folosind o spatula, imbracati checurile in ciocolata.
  10. Puneti discurile de ciocolata incepand de pe mijloc, faceti o linie de sus in jos si apoi umpleti o parte si pe cealalta astfel incat acestea sa fie putin suprapuse.
  11. Taiati napolitanele invelite in ciocolata in bastonase de o,5 cm si asezatile pe aripile bufnitei si in partea de sus, deasupra ochilor, in forma unui triunghi.
  12. Apoi puneti bastonasele de ciocolata in partea de jos si asezati ghiarele, 3 intr-o parte si 3 in cealalta.
    Asezati dicurile albe (ochii) si cate unul maro peste.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Spaghetti cu rosii cherry si usturoi
Vinete la cuptor cu rosii si cascaval