Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Acest delicios tort cu crema fina de branza (Cheesecake), este facut de catre sora mea, Flavia. Ma bucur sa va spun ca este unul dintre primele ei deserturi si ca a iesit perfect, vreau sa va incurajez, chiar daca nu gatiti atat de des, sa incercati aceasta reteta. Este usor de preparat si cu un gust atat de complex. Sunt sigura ca dupa “experienta” cu cheesecake-ul, veti vrea sa refaceti reteta cat de curand.

Ingrediente blat

 • 85 g unt topit, plus încă puţin pentru uns tava
 • 140 g biscuiţi Digestive, zdrobiţi fin (se poate cu bătătorul de şniţele sau în blender)
 • 1 lingură de zahăr brun granulat

Pentru umplutura

 • 900 g brânză Philadelphia Original (full-fat)
 • 250 g zahăr brun
 • 3 linguri de făină albă
 • 1½ linguriţă de esenţă de vanilie
 • coajă de lămânie răzuită fin (cam 2 linguriţe)
 • 1½ linguriţă de zeamă de lămâie
 • 3 ouă mari plus 1 gălbenuş
 • 1 cutie de smântână de 284 ml

Pentru topping

 • 1 cutie de smântână de 142 ml
 • 1 lingură de zahăr brun
 • 2 linguriţe de zeamă de lămâie

Mod de preparare

 1. Puneţi grătarul în mijlocul cuptorului şi încălziţi cuptorul electric la 160C cu ventilaţie/180C convenţional sau, cel pe gaz, la treapta 4. Puneţi o hârtie de copt pe fundul unei tăvi detaşabile, rotunde, cu diametru de 23cm. Pentru blat, topiţi untul într-o oală de mărime medie. Pe urmă, turnaţi peste unt biscuiţii zdrobiţi, împreună cu zahărul, şi amestecaţi până când biscuiţii sunt bine unşi. Modelaţi cu degetele amestecul pe fundul tăvii şi lăsaţi-l la cuptor timp de 10 minute. Apoi, scoateţi tava şi lăsaţi-o să se răcească pe o gratie în timp ce pregătiţi crema pentru umplutură.
 2. Pentru umplutură, măriţi temperatura cuptorului electric la 200C cu ventilaţie/240C convenţional sau, cel pe gaz, la treapta 9. Cu un mixer, bateţi crema de brânză la viteză medie sau minimă până devine cremoasă, cam 2 minute. Setaţi mixerul la viteza minimă şi adăugaţi treptat zahărul, apoi făina şi un vârf de cuţit de sare.
  Continuaţi adăugând esenţa de vanilie, coaja şi zeama de lămâie. Adăugaţi şi ouăle, unul câte unul, pe rând, apoi gălbenuşul. Amestecaţi smântâna, în cutia ei, până devine cremoasă, apoi măsuraţi 200ml (puţin peste trei sferturi din cantitatea totală). Continuaţi să mixaţi la viteză minimă în timp ce adăugaţi smântâna măsurată (păstraţi restul smântânii din cutie). Bateţi tot amestecul până devine omogen, dar nu-l bateţi prea mult, să nu se taie. Crema ar trebui să fie fină şi puţin aerată.
 3. Ungeţi marginile tăvii cu unt topit şi turnaţi crema – dacă se formează cocoloaşe, spargeţi-le cu un cuţit – suprafaţa ar trebui să fie cât de nivelată posibil. De data aceasta, puneţi tava pe o tavă de cuptor, nu pe grătar. Coaceţi prăjitura timp de 10 minute, după care reduceţi temperatura cuptorului electric la 90C cu ventilaţie/110C convenţional sau, cel pe gaz, la treapta 1/4 şi lăsaţi-o încă 25 de minute. Dacă scuturaţi uşor tava, umplutura ar trebui să se mişte uşor. Apoi, opriţi cuptorul şi deschideţi uşa acestuia dacă vreţi ca prăjitura să fie mai cremoasă în mijloc, sau lăsaţi uşa cuptorului închisă dacă preferaţi să aibă o textură mai uscată. Lăsaţi-o să se răcească în cuptor timp de 2 ore. S-ar putea ca umplutura să se crape uşor la suprafaţă în timp ce se răceşte.
 4. Pentru topping, amestecaţi smântâna care v-a rămas cu smântâna din cutia de 142 ml, împreună cu zahărul şi cu zeama de lămâie. Turnaţi amestecul peste prăjitură şi întindeţi-l până la margini.
 5. Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu şi lăsaţi-o la frigider cel puţin 8 ore sau peste noapte.
 6. Treceţi cu un cuţit pe marginea prăjiturii, pe toată înălţimea ei, pentru a o dezlipi de tavă. Detaşaţi marginea tăvii, trageţi cu grijă prăjitura cu hârtia de copt pe un platou, după care scoateţi cu grijă hârtia dedesubt.
 7. Păstraţi toate ingredientele la temperatura camerei. Pentru a nu se forma cocoloaşe şi pentru a se amesteca mai bine crema fără să se taie, este esenţial să ţineţi brânza la temperatura camerei înainte să începeţi. Dacă nu aveţi timp sa aşteptaţi 2 ore, tăiaţi brânza în bucăţele mici şi lăsaţi-le să se încălzească în bucătărie timp de 1 oră.
 8. Reteta e pentru 12 porţii, nivel de dificultate: uşor, timp de preparare: 1 oră 30 + 2 ore pentru răcire şi 8 ore la frigider.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Tagliatelle cu spanac
Tarta cu spanac in foietaj