Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 140 g unt rece, taiat bucatele
  • 1 galbenus mare

Ingrediente umplutura

  • 4, 5 pere curatate si taiate bucati
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

  1. Amestecati faina impreuna cu zaharul, sarea si untul. Folosind degetele combinati ingredientele cu untul in asa del incat se se formeze o textura ca si cea a pesmetului. Apoi adaugati galbenusul si framantati aluatul cu mana pana cand se omogenizeaza si are o textura de aluat.
  2. Acoperiti aluatul si pune-l la rece pentru 30-40 min.
  3. Preincalziti cuptorul la 190 C sau treapta 5 pentru cuptorul pe gaz.
  4. Puneti perele curatate si taiate bucati intr-un vas impreuna cu zaharul si faina, amestecati bine.
  5. Scoateti aluatul de la rece si puneti-l intre doua foi de hartie de copt.
  6. Intindeti cu sucitorul aluatul pana cand capata o forma rotunda. Puneti aluatul cu tot cu hartia de cop pe o tava, apoi puneti perele in mijloc si cu ajutorul hartiei de copt ridica aluatul, trageti hartia spre interior pentru a acoperii perele atit cat va permite, aluatul se va desprinde usor de pe hartia de copt. In mijloc ramane un mic loc neacoperit.
  7. Lasati in cuptor timp de 20, 30 minute.
  8. Se poate servi impreuna cu o lingura de smantana si putin zahar pe deasupra.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Shaorma mexicana cu pui
Salata de varza rosie