Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Aceasta tarta cu dovleac este foarte consistenta dar si gustoasa. Nu este deloc greu de gatit, trebuie doar sa ai rabdare o ora, doua, pana cand se coace dovleacul.
tarta cu dovleac

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 140 g unt rece, taiat bucatele
  • 1 galbenus mare

Umplutura

  • 1 dovleac de placinta
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6 linguri zahar
  • 3 oua
  • 200 ml smantana

Mod de preparare

  1. Dovleacul se taie felii si se pun in cuptorul incalzit la 190 C pentru aprox. 40 min. dupa care se mai lasa daca nu este destul de copt, pana la max. 90 min.
  2. Pregatiti foaia de aluat pana cand dovleacul este la cuptor.
  3. Amesteca faina impreuna cu zaharul, sarea si untul. Folosind degetele combina ingredientele cu untul in asa del incat se se formeze o textura ca si cea a pesmetului. Apoi adauga galbenusul si framanta aluatul cu mana pana cand se combina tot si are o textura de aluat.
  4. Acopera aluatul si pune-l la rece pentru 30-40 min.
  5. Preincalzeste cuptorul la 190 C sau treapta 5 pentru cuptorul pe gaz. Intinde aluatul cu sucitorul pana cand capata o forma rotunda si aseaza-l in tava.
  6. Pune-l la cuptor pentru 20 min, fara sa pui inca umplutura.
  7. Pana cand e gata, pregateste umplutura de dovleac.
    Ia pe rind feliile de dovleac si cu o furculita sau o lingura scoate miezul cu grija, daca se intampla sa se rupa bucatele din coaja, nu iti face griji pentru ca nu va afecta reteta. Asa se intampla daca coacem dovleacul mai mult timp. Ar trebui sa obtii aprox. 600 g dovleac pe care il amesteci cu ghimbir si scortisoara. Adauga si 2, 3 linguri de zahar (in functie de cat de dulce este dovleacul) si ouale. Amestecati bine compozitia cu ajutorul mixerului. La sfarsit adaugati si smantana.
  8. Pe cand terminati umplutura, tava din cuptor ar trebui sa fie gata asa ca puteti turna compozitia peste aluat si sa mai lasati tarta in cuptor pentru inca 45 min.
  9. Serviti tarta dupa ce s-a racit putin, cu frisca pe deasupra.

 

Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Chiftele cu sos de rosii si paste
Tarta cu banane (Banana tarte tatin)