Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Tarta cu ciocolata este reteta de desert perfecta daca va plac gustarile dulci-amarui. Nu necesita mult timp pentru preparare si nici prea multa experienta in gatit. Rezultatul fiind unul delicios.

Ingrediente

  • 260 g faina
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 170 g unt rece, taiat cubulete
  • 2 galbenusuri amestecate cu 3 linguri de apa
  • 300 g ciocolata neagra
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 oua mari

Mod de preparare

  1. Folosind degetele combinati faina, zaharul si untul taiat bucatele in asa fel incat se se formeze o textura ca si cea a pesmetului. Apoi adaugati galbenusurile amestecate cu apa (3 linguri) si framantati aluatul cu mana pana cand se omogenizeaza compozitia.
  2. Acoperiti aluatul si puneti-l la rece pentru 20 min. (este important ca alutaul sa stea la rece inainte de a fi modelat)
    Incalziti frisca si adaugati ouale batute, apoi amestecati bine. Separat topiti ciocolata pe abur si puneti-o impreuna cu frisca. Amestecati bine pentru a se omogeniza.
  3. Scoateti aluatul de la rece iar dupa 10 minute intindeti-l subtire si puneti-l intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm. Lasati surplusul de aluat pe margini, indoit inafara. Faceti gauri din loc in loc, folosind o furculita si asezati cateva boabe de fasole in mijloc pentru ca aluatul sa ramana plat.
  4. Preincalziti cuptorul la 200 C, apoi reduceti-l la 180 C si introduceti aluatul pentru 20 min.
  5. Dupa ce scoateti aluatul, reduceti cuptorul la 140 C.
  6. Lasati aluatul 15, 20 min la racit, apoi turnati si umplutura. Stingeti cuptorul, si introduceti tarta in cuptorul stins pentru 20 min, dupa care lasati 2 ore la racit.
  7. Serviti cu frisca batuta spuma.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Briose cu ciocolata si spuma de ou
Lasagna