Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Nu cred ca este un desert mai rapid si mai “caramelizat” ca si acesta. Reteta e originar din Franta, si traditional se face cu mere dar inlocuirea merelor cu banane e perfecta.

Ingrediente

  • 60g unt (pt. caramel)
  • unt pt. foile de foietaj
  • 150g zahar
  • 4 banane
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1 portocala
  • 250g aluat de foietaj
  • optional: smantana cremoasa

Mod de preparare

  1. Puneti in tava in care veti coace tarta, zaharul si pe deasupra untul. Asezati tava pe aragaz si portiviti focul la minim, amestecati incet cu o lingura de lemn. Pana cand zaharul se topeste de tot, taiati bananele in 2 pe lung.
  2. Cand zaharul e topit de tot, asezati cu grija bananele in tava cu partea necurbata in jos.
  3. Trebuie sa aveti grija cu acest caramel, nu fiti tentati sa gustati sau sa il atingeti cu degetele pentru ca este extrem de fierbinte si va veti arde.
  4. Pregatiti foile de foietaj, daca nu gasiti de cumparat care sa fie gata unse cu unt, va trebui sa le ungeti cu unt una cate una (pe o singura parte), cu o pensula de bucatarie, si pe masura ce terminati sa le asezati una peste alta, e destul de simplu daca untul e topit.
  5. Dupa aceea, acoperiti bananele cu foietaj, iar la colturi apasati bine, pentru ca atunci cand e gata tarta si trebuie intoarsa, sa curga cat mai putin caramel din interior.
    Introduceti tava in cuptorul incalzit la 180 C pentru 25, 30 min.
  6. Cand e gata nu asteptati sa se raceasca pentru ca dupa aceea nu va mai iesi deloc din tava.
  7. Acoperiti tava cu un platou si prindeti cu un prosop si tava si platoul, apoi intoarceti cu grija, daca s-au prins bananele de tava, nu e nici o problema, impingeti incet cu o lingura de lemn pentru ca acestea sa ajunga in locul de unde s-au desprins.
  8. Presarati scortisoara si putina zeama de portocala.
  9. Serviti cu o lingura de smantana cremoasa!
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Tarta cu dovleac (Pumpkin pie)
Spaghetti cu ciuperci si sos de tomate