Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

De mult timp ma pregatesc sa fac o prajitura cu malai. Vroiam sa fac genul aceasta care este din categoria desert , este si varianta de paine cu malai, care este total altceva. Aceasta se poate servi ca desert si imi place cel mai mult dimineata la cafea, dar merge foarte bine si calda scoasa din cuptor cu un pahar de iaurt. Pe langa faptul ca prajitura cu malai iese destul de multa si imi ajunge cam timp de 1 saptamana, ma bucur ca am folosit indulcitor Green Sugar, care este un îndulcitor 100% natural, cu zero calorii și zero indice glicemic, pe baza de extract uscat din frunze de Stevia.
prajitura-cu-malai-green-sugar-articook-3 prajitura-cu-malai-green-sugar-articook-1 prajitura-cu-malai-green-sugar-articook-2

Ingrediente:

  • 200 g faina de malai
  • 450 g faina alba
  • 180 g Green Sugar
  • 2 linguri praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 160 ml ulei vegetal
  • 80 ml unt topit
  • 3 oua intregi, batute
  • 600 ml lapte
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol mai mare, amestecati ingredientele uscate: faina de malai, faina alba, Green Sugar, praf de copt si sare.
  2. Separat amestecati ingredientele lichide: ulei, unt, ouale batute, laptele si zeama de lamaie.
  3. Amestecati cele doua compozitii, folosind un mixer, si turnati compozitia intr-un vas ceramic de 23×30 cm, uns cu unt si pudrat cu faina.
  4. Puneti cuptorul preincalzit la 170 C, lasati intre 45-55 de minute, pana cand prajitura are o culoare maronie pe deasupra.
  5. Prajitura cu malai este cea mai buna este servita calda cu iaurt dar si la cafea merge perfect.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Fasole cu ciolan afumat la Slow Cooker
Prajitura cu piersici si nuca