Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Mini cheesecake vegan cu dovleac sunt o inventie proprie, dupa ce m-am gandit cum as putea sa combin cateva ingrediente simple si sa imi rezulte un desert care sa inlocuiasca cheesecake-ul clasic. Aceste mici delicii sunt preparate din ingrediente naturale, iar in loc de zahar am folosit indulcitorul natural de la Green Sugar. Green Sugar este un îndulcitor 100% natural, cu zero calorii și zero indice glicemic, pe baza de extract uscat din frunze de Stevia.

cheesecake-vegan-cu-dovleac-3

cheesecake-vegan-cu-dovleac-4 cheesecake-vegan-cu-dovleac-2 cheesecake-vegan-cu-dovleac-1

Ingrediente blat

  • 40 g ulei de cocos
  • 70 g biscuiti digestivi
  • 1 lingura indulcitor Green Sugar

Ingrediente crema

  • 230 ml piure de dovleac copt
  • 80 g caju (inmuiat in apa, cel putin 2 ore)
  • aprox. 50 ml apa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6-8 picaturi indulcitor natural de stevie Green Sugar
  • 60 ml ulei de cocos

Ingrediente topping

  • 1 conserva de lapte de cocos (400 ml) sau 200 ml frisca vegetala
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar 
  • 1 mana de migdale maruntite

Mod de preparare

  1. Intr-o tigaie, la foc mic, topiti uleiul de cocos si adaugati biscuiti zdrobiti impreuna cu Green Sugar, amestecati pana cand biscuitii sunt bine unsi.
  2. Incalziti cuptorul la 160 C, pregatiti o tava speciala de briose si puneti cate o fasie de hartie de copt pe mijloc (1x10cm) peste care veti pune compozitia.
  3. Luati cate o lingura din compozitia de biscuiti si umpleti partea de jos a briosei, apasati cu lingura pentru a forma un strat egal. Folositi compozitia pentru aprox. 8 buc.
  4.  Pentru a face crema aveti nevoie de caju inmuiat in apa cu o seara inainte sau cu cel putin 2 ore inainte. Scurgeti caju de apa si puneti-l in vasul blenderului manual, mixati cu blenderul manual pana cand obtineti o pasta cremoasa si pufoasa. Adaugati ulei de cocos, piure de dovleac si aprox. 50 ml. apa, daca este nevoie, pentru ca dovleacul va avea si el apa, continuati sa mixati cu blenderul.
  5. Condimentati cu 1 lingurita esenta de vanilie, 1 lingurita scortisoara si 6-8 picaturi de indulcitor natural de stevie marca Green Sugar. Amestecati bine si gustati, in functie de cat de dulce  este dovleacul puteti sa mai adaugati 2,3 picaturi de indulcitor natural de stevie Green Sugar.
  6. Puneti cate 2, 3 linguri din crema obtinuta, peste fiecare strat de biscuiti din tava, in asa fel incat sa umpleti forma briosei.
  7. Introduceti la congelator si lasati timp de 1 ora. Scoateti din congelator dupa 1 ora si lasati la temp. camerei 5 minute, apoi trageti usor de capetele de hartie si mini prajiturica va iesi cu totul afara, fara sa se lipeasca.
  8. Pentru ornat puteti folosi frisca din lapte de cocos sau frisca vegetala batuta cu 2 linguri de indulcitor natural Green Sugar, daca folositi frisca din lapte de cocos, tineti conserva la rece cu o zi inainte sa o folositi. Inainte de a o prepara scoateti-o de la frigider fara sa agitati conserva, deoarece in partea de sus se va aduna stratul de care avem nevoie pentru frisca. Cu o lingura luati partea aceea (mult mai consistenta si mai alba) afara. Puneti intr-un vas impreuna cu 2 linguri de indulcitor natural Green Sugar si bateti cu un mixer de la viteza mica la viteza mai mare crescuta treptat. 
  9. Puneti frisca pe fiecare mini cheesecake vegan cu dovleac si apoi presarati scortisoara si migdale maruntite.
  10. Se pot servi dupa aprox. 20 min dupa ce sunt scoase de la congelator si se pot pastra la frigider impreuna cu toppingul 1, 2 zile.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Tort vegan cu fructe de padure si ciocolata
Paste de casa cu ou