Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Pentru a prepara aceasta Prajitura cu banane, nuca si ciocolata nu ai nevoie de ingrediente multe sau scumpe, iar rezultatul este unul super delicios. De obicei fac deserturi cu banane cand mi-au ramas in bolul cu fructe niste banane pe care nu le mai vrea nimeni pentru ca s-au innegrit. Acestea nu sunt inca stricate, chiar daca au punctele acelea negre, ba chiar sunt mai bune pentru prajitura, pentru ca se sfarma usor si devin cremoase, bune de un chec. Am dat de aceste retete renumite “Starbucks Banana Bread” pe pinterest si m-au inspirat sa incerc si eu ceva dulce. Asa ca aceasta este prajitura cu banane care mi-a rezultat. Ciocolata nu este obligatorie, doar ca, asa cum am facut eu, daca o ai acasa si nu o folosesti la altceva, de ce sa nu o maruntesti si sa o pui in chec. 

prajitura-banane-nuca-01 prajitura-banane-nuca-02 prajitura-banane-nuca-04 prajitura-banane-nuca-05 prajitura-banane-nuca-06

Ingrediente:

  • 150 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 banane, facute pasta
  • 150 g zahar
  • 2 linguri lapte
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 80 g nuca, maruntita
  • 80 g ciocolata neagra, maruntita

Mod de preparare:

  1. Ungeti o tava de chec (26x8cm) cu unt si tapetati cu faina. Preincalziti cuptorul la 175 C. 
  2. Amestecati ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, sare.
  3. Separat bateti zaharul cu untul, folosind un mixer, pana cand acestea devin cremoase. Adaugati ouale, bananele facute pasta si laptele, amestecati in continuare folosing mixerul. Puneti pe rand compozitia de ingrediente uscate, amestecand bine pana cand sunt omogenizate.
  4. Adaugati jumatate din nuca maruntita si toata ciocolata, amestecati folosind o lingura si turnati compozitia in tava. Presarati restul de nuca pe deasupra si puneti la cuptor.
  5. Coaceti pentru 40 – 50 min, verificand cu o scobitoare la final, daca aceasta iese fara a avea aluat lipit pe ea, prajitura este gata.
  6. Lasati la racit in tava 10 min. dupa care scoateti si puneti-o pe un gratar pana cand s-a racit complet.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Chilli con carne reteta mexicana