Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Acest chec cu stafide (Stollen Bread) este facut dupa o reteta germana si se numeste Stollen. Este un fel de paine cu fructe, gatita pentru prima data in 1427 la Curtea Regala Saxona; forma si culoarea ei reprezentandu-L pe pruncul Isus infasurat in scutece. Eu am ales sa o coc intr-o forma de chec, dreptunghiulara, iar deasupra am turnat o glazura de zahar cu zeama de lamaie si am presarat zahar granulat.

Ingrediente

  • 7 g drojdie uscata
  • 180 ml lapte cald
  • 100 g zahar
  • 3 oua + 1 galbenus
  • 350 g faina
  • 120 g unt topit
  • 115 g migdale
  • coaja rasa de la 2 lamai si de la 1 portocala
  • 75 g stafide
  • 15 ml zeama de lamaie

Mod de preparare

  1. Intr-un bol se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si una de faina. Apoi se adauga laptele incalzit la 100 C. Dupa care acoperiti bolul si lasati-l asa pentru 10 minute.
  2. Puneti impreuna faina, zaharul, untul topit, ouale si amestecati folosind mixerul sau masina de facut paine. Dupa 10 minute aluatul este deja bine framantat si puteti adauga compozitia de lapte si drojdie. Mai lasati la framantat inca 10 minute, apoi adaugati restul ingredientelor: zeama de lamaie, migdale, stafide, coaja de lamaie si coaja de portocala.
  3. Amestecati bine toate ingredientele si lasati la dospit pentru 1 ora si 30 de minute. Apoi puneti compozitia la rece pentru inca 30 min.
  4. Pana acum, aluatul trebuie sa fie crescut dublu ca si volum.
  5. Pregatiti o tava de chec tapetata cu unt si turnati aluatul in ea. Acesta fiind foarte moale.
    Introduceti in cuptorul preincalzit la 190 C pentru 40 min.
  6. Dupa ce e gata lasati painea 15, 20 de minute la racit, dupa care turnati amestec de zeama de lamaie cu mult zahar pudra.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Friptura de porc cu smochine la cuptor
Chiftele cu sos de rosii si paste