Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Desi pare ciudat sa mananci o prajitura care are in compozitie morcovi, este chiar una din cele mai bune pe care le-am mancat. Nu este un desert costisitor, textura blatului e pufoasa si moale. Se poate orna cu zahar pudra, sau se lasa exact asa cum ati scos-o din cuptor.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 295 ml ( 1 1/4 cup ) ulei vegetal
  • 350 g ( 2 cups ) zahar
  • 7 g zahar vanilat
  • 280 g ( 2 cups ) faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 320 g ( 3 cups ) morcovi razuiti

Mod de preparare

  1. Amestecati ingredientele lichide: ouale, morcovii si uleiul.
  2. Separat amestecati ingredientele uscate: faina cu zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, ghimbir.
  3. Apoi amestecati cele doua compozitii uscata cu lichida.
  4. Turnati compozitia intr-o forma de ceramica de 20X30 cm.
  5. Incalziti cuptorul la 175 C si puneti la copt pentru 30, 40 min. In ultimele 10 minute puteti selecta programul de ventilare al cuptorului, pentru a se rumenii checul pe deasupra.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Miel la cuptor
Lipie