Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Chec cu banane la Slow Cooker sau Banana Bread, sub numele acesta am cunoscut eu reteta pentru prima data. Este vara, evident nu am o pasiune sa dau drumul la cuptor ca sa fac un desert. Iar inafara de inghetata pentru care nu ai nevoie de cuptor nu prea obisnuiesc sa gatesc desert la rece, desi stiu ca e sanatos si sunt foarte la “moda” eu sunt putin mai traditionala. Asa ca am optiunea perfecta si anume sa folosesc minunatul Slow Cooker – Crock Pot pentru a face checul dulce si moale perfect pentru a fi servit zilnic la cafea. Eu am o obsesie, in special vara, sa tin mancarea la rece, checul sta perfect la frigider timp de 1 saptamana, daca nu trece pana atunci. 

chec-cu-banane-slow-cooker-1 chec-cu-banane-slow-cooker-2

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 banane, coapte
  • 100 g nuca, bucati
  • 100 g ciocolata, bucati

Mod de preparare
Chec cu banane la Slow Cooker

  1. Puneti impreuna untul cu zaharul si ouale, amestecati cu un mixer pana cand compozitia devine cremoasa.
  2. Amestecati faina cu praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare. Apoi turnati peste compozitia de mai sus in 2 etape si mixati la o viteza mai mica, puneti bananele rupte bucati si continuati sa mixati pana cad totul devine cremos.
  3. Puneti nuca si ciocolata si amestecati incet cu o lingura.
  4. Ungeti peretii vasului de la slow cooker cu unt si turnati compozitia.
  5. Acoperiti cu capacul si puneti temperatura pe Low iar timpul de gatire setati-l pe 3 ore. 
  6. Fiind o compozitie lichida care sta tot timpul coacerii lipita de vas, se comporta diferit la coacere fata de altfel de mancaruri pe care le gatim in slow cooker. Astfel va recomand ca la jumatatea timpului de coacere sa ridicati putin vasul de ceramica din aparat si rotiti la 180 de grade, pentru a evita riscul de a se coace mai mult pe una dintre parti.

 

Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Inghetata de fructe de padure
Pui intreg la slow cooker