Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Pentru acesti Biscuiti de ciocolata nu este nevoie de prea multe ingrediente si nici de prea mult efort. Tocmai de aceea am ales-o pentru perioada sarbatorilor. Biscuitii imi plac sa fie serviti in special la cafea, dar sunt la fel de buni serviti ca si orice alt desert.

Ingrediente

  • 300 g nuca, prajita si maruntita
  • 450 g zahar pudra
  • 60 g cacao, neindulcita
  • 1/2 lingurita sare fina
  • 5 albusuri medii sau 4 mari
  • 1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

  1. Puneti la prajit nuca in cuptorul incins la 180 C, lasati-o pana cand devine maroniu inchis.
  2. Amestecati intr-un vas zaharul cu cacao si sare. Intr-un alt vas bateti albusurile folosind un mixer, cand acestea se intaresc presarati zaharul si cacaua folosind o strecura fina. Continuati sa mixati pana cand obtineti o compozitie omogena, adaugati si esenta de vanilie.
    In acest timp nucile trebuie sa fie gata. Scoateti-le si lasati-le la putin la racit. Dupa aceea taiati-le cu un cutit, nu foarte marunt.
  3. Amestecati nucile impreuna cu compozitia de mai sus si amestecati folosind o lingura.
    Puneti pe o tava cu hartie de copt cate doua linguri din compozitia obtinuta, folositi aceasta cantitate pentru fiecare biscuite. Asezati in tava aprox. 7 biscuiti, nu incercati sa puneti mai multi deoarece se maresc si se vor lipi.
    Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 160 C si lasati 12-15 min.
  4. Secretul este timpul de coacere. Nu trebuie lasati prea mult in cuptor pentru a nu deveni uscati si trebuie sa avem grija sa nu fie nici foarte moi, atunci cand ii scoatem din cuptor. Pana la final acestia se umfla putin si li se formeaza o parte lucioasa pe deasupra iar interiorul ramane putin moale.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Supa crema de conopida
Cremes