Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

cafea cu zahar green sugar 2

Buna dimineata! Cand vreau sa beau o cafea buna, am grija la cateva detalii pentru ca fiecare cafea sa fie cel putin la fel de buna ca cea de “ieri” dimineata.

Cafeaua pe care o desfac o depozitez inchisa ermetic intr-un recipient sau mai nou o videz intr-o caserola speciala. Intotdeauna tin cafeaua proaspat desfacuta la frigider, astfel nu isi pierde aroma si ramane proaspata mai mult timp, dar oricum cel mai important este sa fie “inchisa BINE” cat mai putin aer si totul e perfect.

De obicei beau cafeaua fara zahar, aproximativ 99% din canile mele de cafea sunt fara zahar!  Nu am nici o problema legata de zahar dar mi se pare ca ii modifica gustul mult prea tare, si parca as bea mai mult un sirop de cafea decat cafea cu zahar.

Mi s-au schimbat gusturile de cand am incercat sa imi pun Green Sugar in cafea!

La inceput am incercat cu 1/2 pliculet de indulcitor natural Green Sugar si nu ii schimba gustul deloc, are un gust dulce dar care nu este atat de pronuntat incat sa schimbe gustul cafelei. Acum imi pun 1 pliculet intreg si mi se pare la fel de buna. Green Sugar este un îndulcitor 100% natural, cu zero calorii și zero indice glicemic, pe baza de extract uscat din frunze de Stevia. Este atat de natural, incat dupa ce il gusti vezi clar diferenta dintre Green Sugar si zaharul clasic. Cam asa s-a nascut cafeaua de dimineata cu Green Sugar.

Pentru ca imi place sa beau o cafea cremoasa, folosesc presa frantuzeasca de ceai pentru a face spuma de lapte. Se pune lapte rece in presa, cam de 2 degete dupa care trebuie ridicata sita respectiva si lasata inapoi in cana, e un fel de “dat la pompa” 🙂 e simplu, si cu cat faci chestia asta mai repede se face spuma mai tare. E bine sa fie un lapte mai gras si foarte rece, astfel iese o spuma teapana, cam ca si frisca batuta.

cafea cu zahar green sugar 3

Ingrediente:

  • 4 lingurite de cafea
  • 400 ml apa, rece
  • 70 ml lapte 3,5% grasime, rece
  • 1 pliculet de indulcitor Green Sugar

Mod de preparare:

  1. Puneti apa in aparatul de cafea.
  2. Asezati cele 4 lingurite de cafea in aparat, intr-un filtru de hartie. Dupa ce cafeaua e gata, stingeti aparatul imediat, cu cat lasati aparatul mai mult pornit, dupa ce aceasta este gata, cafeaua se va arde si va avea un gust rau, acru.
  3. Puneti laptele in presa de ceai si ridicati si apasati presa, de mai multe ori, cat mai repede si des, pana cand laptele se face spuma.
  4. Puneti cafeaua in cana, turnati spuma de lapte pe deasupra, adaugati 1 pliculet de indulcitor Green Sugar si serviti.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Prajitura cu piersici si nuca
Cum nu am mai aruncat jumatate din caserola de ciuperci