Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Dacă ati auzit cumva despre renumitul CINNABON, o coferarie renumita din America, specializati pe cinnamon buns, atunci trebuie neaparat sa încercați aceasta reteta de rulouri cu scortisoara, nu e nici o exagerare, însă e chiar mai buna decat originalul cinnabon!! 🙂 Cu o umplutura mai multa decat reteta lor, si cu clasicul “cream cheese frosting” veți uimi pe toti cei care l vor gusta! Pentru o aroma mai intensă de scortisoare , recomand scorțișoarea saigon. 

cinnamon buns_1 cinnamon buns_ cinnamon buns_2

Ingrediente aluat

  • 2 lingurite, rase, drojdie uscata
  • 125 ml apa calduta
  • 50 g zahar granulat
  • 30 ml iaurt
  • 1 ou
  • 4 linguri unt
  • 380 g faina
  • 1 lingurita sare

Ingrediente umplutura

  • 110 g unt moale (la temp. camerei)
  • 330 g zahar brun
  • 2 linguri scortisoare
  • 4 lingurite amidon de porumb

Ingrediente topping

  • 1/2 lingurita sare
  • 120 ml cream cheese (crema de branza) moale (la temp camerei)
  • 60 g unt (moale)
  • 120 g zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie proaspat
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

  1. Se amesteca apa cu zaharul si drojdia. Se lasa 7 min pana cand se fac cateva bule de aer.
  2. Se topesc cele 4 linguri de unt care se amesteca cu iaurtul si ouale. Se bat putin cu telul si dupa ce drojdia e toata dizolvata se adauga la amestecul asta. Apoi se amesteca cu mixerul (cu piciorul tip spirala) la viteza mica si se adauga faina pe rand. Se adauga sarea si se amesteca
  3. Se poate face si fara mixer, prin framantare: se framanta timp de 5 min.
  4. Se unge un vas cu putin unt si se pune aluatul in el sa dospeasca, acoperit cu o folie alimentara si ferit de curenti de aer.
    Se lasa la dospit 90min pana cand se dubleaza in volum.
  5. Se amesteca zaharul brun cu scortisoarea si cu amidonul de porumb.
    Cand aluatul e dospit, se pune pe tabla de intins care a fost pudrata cu faina.
  6. Se intinde aluatul, intr-o forma de dreptunghi.
    Se unge tot aluatul cu untul moale (nu topit) si apoi se presara peste tot amestecul uscat (zahar,scortisoare,amidon).
  7. Se ruleaza aluatul pe partea lunga, ca si pentru un cozonac, se taie rondele, aprox. 12 bucati.
    Se unge o tava de copt cu unt si se aseaza “cozoancii” in ea. Se vor aseza bucatile taiate, in picioare. Dupa care se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la dospit 60-90min.
  8. Se coc 20 min la 175 C. 

Crema de vanilie

  1. Se bate cu mixerul cream cheese si cu unt cateva minute pana ce rezulta o crema pufoasa. Se adauga zaharul, lamaia, vanilia si sarea si se bat cu mixerul inca 5 min
    trebuie sa avem o crema pufoasa si fina.
  2. Dupa ce se scot bulele de la cuptor, se ung cu un strat de crema. Crema ramasa se poate pune pe fiecare inainte de servire.
  3. Se servesc calzi sau incalziti la microunde. Crema se tine in frigider si nu se adauga in timp ce se incalzesc, doar dupa.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Covrigei cu cascaval si chimen
Dobos cu glazura de zahar ars