Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Shaorma mexicana este bineinteles putin iute. Toate aromele din aceasta reteta sunt esentiale. E foarte important sa se marineze puiul inainte de al gati, astfel toata shaorma va avea un gust intens. Avocado trebuie sa fie bine copt pentru a putea prepara usor sosul, daca nu este moale se razuieste cat mai marunt.

Ingrediente

  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 2 bucati de piept de pui, fara piele si dezosate
  • 1 lingurita boia dule
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lime
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 buc. lipii

Sos avocado

  • 150 ml smantana
  • 1 avocado
  • sare, piper
  • o ceapa verde taiata marunt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 100g cascaval razuit

Salata cherry

  • 1/2 ardei iute
  • 10-15 rosii cherry
  • 1/2 lingurita coriandru
  • sare, piper
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • ulei de masline extra virgin

Mod de preparare

  1. Se taie ardeiul rosu fasii subtiri, apoi ceapa in doua si pe urma felii. Puiul se taie tot fasii subtiri de marimea ardeiului. Se pun toate intr-un bol impreuna cu restul condimentelor (chimen, boia, sare, piper) Stoarceti zeama de lamaie si turnati putin ulei de masline, amestecati bine, acoperiti si puneti la rece cel putin 15 min.
  2. Intre timp pregatiti salata de rosii. Taiati rosiile cherry in doua, si pe urma felii subtiri. Maruntiti ardeiul iute si puneti-le intr-un bol. Peste presarati coriandru si turnati ulei de masline si zeama de lamaie. Apoi condimentati cu sare si piper.
  3. Pentru a prepara sosul de avocado pregatiti un bol. Curatati fructul de avocado, taiati-l in doua si scoateti samburele. Apoi cu ajutorul unei furculite pisati avocado pana cand se formeaza o pasta.
  4. Adaugati zeama de la lamaie, ceapa verde taiata marunt, smantana, cascavalul razuit si amestecati bine. Condimentati cu sare si piper.
  5. Intr-o tigaie de teflon, puneti putin ulei de masline si adaugati puiul impreuna cu ardeiul. Amestecati din cand in cand, lasati la prajit 8-10 min. pana cand puiul e bine facut.
  6. Pregatiti pe o farfurie lipiile si serviti shaorma imediat dupa ce ati terminat-o.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Tarta cu cascaval
Tarta rustica cu pere