Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Imi plac foarte mult castravetii, mai ales cei cornichon. Pentru ca salata sa nu fie uscata am facut un sos din smantana si usturoi iar crutoanele le-am stopit cu ulei de masline din plin. Folosind doar castraveti ca ingredient de baza, a iesit o salata mai buna decat ma asteptam, cred ca o sa va placa si voua! Aceasta poate fi o gustare inainte de masa sau se poate servi si ca un singur fel de mancare.

Ingrediente

  • 10 castraveti cornichon
  • 1 ceapa galbena, mica
  • 4 paine felii, prajite
  • 200 ml smantana
  • 1 usturoi
  • sare
  • piper
  • ierburi provence
  • ulei de masline

Mod de preparare

  1. Spalati si taiati castravetii pe lung, apoi felii dar nu foarte subtiri.
  2. Puneti painea la prajit, cand este gata taiati-o cubulete, puneti-o intr-un bol si puneti uleiul de masline si amestecati bine. Curatati si taiati ceapa felii.
  3. Amestecati castravetii impreuna cu paine si ceapa, condimentati cu sare, piper si ierburi provence.
  4. Mai turnati inca putin ulei de masline si amestecati bine.
  5. Separat preparati sosul de smantana, condimentati cu 1 usturoiu maruntit, sare, piper si ierburi provence.
  6. Serviti salata cu o lingura de sos pe deasupra.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Briose cu vanilie
Salata cremoasa de paste