Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Salata aceasta nu este o salata obisnuita, este inspirata de Jamie Oliver si poate fi gatita ca si un fel de mancare deoarece este destul de consistenta. Salata caesar are tot ce trebuie, salata, carne si crutoane cu un gust incredibil, din cauza puiului care s-a copt in timp ce statea peste bucatile de ciabatta. Sosul are un rol important in gustul final al salatei, din cauza aromei pe care o lasa pestele ansoa. Chiar daca vi s-ar parea ca e o reteta complicata, de fapt nu este, e usor de preparat si cei pentru care o gatiti vor fi incantati. Eu, impreuna cu sotul meu, am gatit-o prietenilor si toti au ramas cu aceasi impresie ca este cea mai buna reteta de salata sau salata caesar.

 Ingrediente

  • 4 pulpe de pui, superioare, cu piele
  • 3 painici ciabatta ( aprox. 8×15 cm)
  • 3 crengute de rozmarin, proaspat
  • ulei de masline
  • sare de mare
  • 12 felii subtiri de prosciuto sau bacon
  • 1/4 dintr-o caciulie de usturoi
  • 2 bucati de peste ansoa, in ulei
  • 3 maini de parmezan, ras
  • 1,2 linguri iaurt grecesc sau smantana
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2, 3 salate crete sau romane

Mod de preparare

  1. Amestecati pulpele de pui cu sare, piper, rozmarin proaspat maruntit si ulei de masline. Amestecati bine cu mainile si puneti la frigider pt cel putin 30 min.
  2. Dupa care Incalziti cuptorul la 200 c
  3. Taiati painea felii si asezati-o intr-o tava incapatoare astfel incat sa acopere partea de jos a tavii.
  4. Puneti pe deasupra pulpele de pui, cu pielea inspre paine, Painea va primii un gust incredibil de la sucul ce se va scurge din pui.
  5. Puneti la cuptor pt 45 min, la jumatatea timpului scoateti tava din cuptor si intoarceti feliile de paine pentru a se praji si pe cealalta parte, in final acestea trebuie sa fie crocante. Intoarceti puiul cu pielea in sus. Eventual puteti folisi si programul de ventilare pentru 10 minute.
  6. Dupa cele 45 min, scoateti tava din nou si intoarceti puiul dupa care asezati feliile de bacon peste pulpe, painea prajita se poate scoate pe o farfurie si cele care nu sunt destul de prajite se mai lasa. Introduceti tava in cuptor pt inca 15-20 min. Pana cand totul devine crocant.
  7. Puiul este gata cand carnea se desprinde usor de pe os.
  8. Dupa ce s-au copt scoateti din cuptor si lasati la racit pana cand faceti sosul.
  9. Intr-un mojar, puneti usturoiul si pestisorii ansoa, faceti o pasta cat de fina. Apoi transferati compozitia intr-un bol si adaugati parmesanul, smantana, zeama de lamaie si ulei de masline de trei ori cantitatea de zeam de lamaie. Amestecati si condimentati dupa gust cu sare si piper.
  10. Luati carnea de pe oase si taiati-o bucati nu prea mici, cat se poate lua intr-o furculita. La fel faceti si cu painea si cu baconul.
  11. Spalati salata verde, scurgeti-o de apa si puneti-o intr-un vas mare. Adaugati puiul, painea si sosul si amestecati, acoperind cu un alt vas de aceasi marime si agitati bine.
  12. Serviti cu putin permezan pe deasupra.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Bruschete cu ton si rosii
Spaghetti cu ansoa, sos de rosii si rucola