Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Daca nu ati mai facut tortilla acasa pana acum, va provoc sa incercati o reteta de tortilla de faina, foarte usoara. Cred ca am cumparat cu totii la un momendat tortilla gata facute, dar cele facute acasa nu se compara cu cele cumparate. Pentru ca sunt atat de gustoase ca iti vine sa le mananci goale. Se pot servi chiar si ca si inlocuitor de blat de pizza sau se pot umple cu tot felul de ingrediente: carne tocata prajita, cascaval, salata, sosuri iar lista poate continua in functie de imaginatia si gusturile fiecaruia.

Ingrediente

  • 360 g faina alba
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 80 ml ulei 
  • 240 ml apa calda

Mod de preparare

  1. Amestecati faina cu sare si praful de copt. Adaugati uleiul si apa si framantati cu mana pana cand se leaga aluatul. Puneti aluatul pe o masa de lucru data cu putina faina si continuati sa framantati pana cand acesta este fin.
  2. Impartiti aluatul in 2 parti egale, apoi fiecare bucata in 2 parti si continuati astfel cu impartirea bucatilor de aluat pana cand obtineti 16 parti egale. Din fiecare bucata formati cate o bila de aluat. Acoperiti aluatul cu un prosop si lasati sa stea 15 minute.
  3. Dupa cele 15 min. puneti la incalzit o tigaie ca si de clatite. Intindeti fiecare bila de aluat intr-o forma rotunda, de aproximativ 7 cm in diametru, ideea e ca foaia sa fie subtire la final. Folositi faina pentru a nu se lipi iar cele care sunt intinse deja le puteti puna una peste cealalta date cu putina faina intre ele sau si mai sigur cu cate o hartie de copt intre ele, apoi acoperiti-le cu un prosop.
  4. Cand tigaia este bine incinsa puneti o foaie de tortilla si prajiti 1 minut pe o parte, sau pana cand apar cateva bule de aer, dupa 1 min. intoarceti-o pe cealalta parte si lasati inca 30 de secunde.
  5. Pentru a le pastra moi pana cand le serviti, puneti-le una peste cealalta iar pentru a le pastra 1 zi la temperatura camerei le puteti pune intr-un vas cu capac.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Prajitura cu banane si mac
Pastrav cu bacon la tigaie