Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Acest porumb cremos in sos alb, este o idee simpla pentru o gustare rapida si delicioasa. Poate ca multi dintre noi folosim porumbul in retete gen salata sau pe pizza, dar trebuie sa incercati sa il gatiti ca si garnitura! Este bun servit atat langa carne dar si cu legume, l-am servit impreuna cu ciuperci.

Ingrediente

  • 2×340 g conserve porumb
  • 200 ml smantana dulce pentru gatit, 30% grasime
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri amidon din porumb
  • 2 linguri unt
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapa rosie, medie
  • 1 usturoi, maruntit
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

  1. Puneti o tigaie cu pereti inalti, la foc mic. Adaugati 2 linguri de unt, dupa ce s-au topit adaugati porumbul si amestecati din cand in cand.
  2. Separat amestecati amidonul (sau faina) cu laptele si restul ingredientelor (sare, piper, smantana) si turnati peste porumb. Lasati la foc mic amestecand din cand in cand pana ce acesta devine cremos.
  3. Curatati ciupercile, taiati-le felii si calitile in putin ulei impreuna cu ceapa. La final adaugati usturoiul maruntit, si dupa 1,2 min. condimentati cu sare si piper.
  4. Lasati porumbul 5 minute la racit, apoi serviti impreuna cu ciuperci.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Bulete de orez
Oua umplute