Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Pateul facut acasa este ceva ce trebuie sa fac mai des, are un gust atat de diferit decat ceea ce se numeste “pate” la magazin incat este ca si cum ai manca pate pentru prima data. Nu trebuie sa ai experienta la gatit ca sa faci pate de casa din ficat de pui.  Nu e nevoie sa faceti neaparat crusta de unt de pe deasupra, eu nu am facut-o pentru ca pateul a trecut in aceasi zi, nu avea rost sa mai pun si untul. Si este bine de stiut ca, cu cateva minute inainte sa il serviti, pateul trebuie scos de la frigider pentru ca untul din compozitia acestuia, il face sa se intareasca.

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 120 g unt
  • 5 linguri unt, pentru prajit
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 100 ml vin
  • 80 ml smantana 30 % grasime
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita ienibahar
  • un varf de cutit ghimbir pudra

Mod de preparare

  1. Taiati ficatul in bucatele de 1,5 cm. Incalziti 4,5 linguri de unt in tigaie si adaugati ficatul. Amestecati din cand in cand, lasati pana cand este maroniu pe dinafara dar inca putin roz pe dinauntru. Apoi adaugati ceapa si cimbru. Cand este gata transferati intr-un bol mai mare.
  2. Folositi un blender pentru a face ficatul o pasta cremoasa.
  3. Puneti vinul in tigaia in care s-a prajit ficatul si lasati sa fiarba pana cand incepe sa scada.
  4. Adaugati vinul peste pateul facut pasta si amestecati, apoi puneti si restul ingredientelor: smantana, sare, coriandru si 75 g unt moale. Amestecati bine dupa care puneti intr-un bol si lasati 30 min. la racit.
  5. Topiti untul ramas si turnati pe deasupra, puneti la frigider pentru cateva ore pentru a se intarii.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Oua umplute
Salata de ciuperci