Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Reteta aceasta de covrigei cu cascaval si chimen este super simpla de gatit si de fiecare data imi ies cei mai buni covrigei pe care i-am mancat vreodata.

Ingrediente

  • 200 g unt, la temp camerei
  • 200 g cream cheese, la temp camerei
  • 500 g faina
  • 2 1/2 lingurite sare
  • 2 1/2 praf de copt
  • 1 ou
  • chimen
  • cascaval razuit

Mod de preparare

  1. Se incalzeste cuptorul la 200 C
  2. Amestecati ingredientele: faina, unt, crema de branza, sare, praf de copt.
  3. Se face un aluat, se intinde o foaie de aprox. 5 mm si se tai in forme de saratele, daca nu aveti forma puteti sa le taiati cu un cutit bastonase.
  4. Se pun intr-o tava cu hartie de copt, se ung cu ou batut pe deasupra, se presara chimen si cascaval razuit si se baga in congelator 30min – sau la frigider 1ora. Daca se pun la rece inainte de a se pune in cuptor atunci aluatul va creste mai bine si va avea o textura diferita, devenind mai sfarmicios.
  5. Se scot din congelator (sau frigider) si se pun la copt aprox. 18 min sau pana cand au au culoare galben maronie.
  6. Covrigei cu cascaval si chimen sunt gata! Se lasa 15 minute la racit si se pot servi.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Supa marocana de linte la Crock Pot
Rulouri cu scortisoara