Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

Aceste gustari sunt delicioase, nu necesita prea multe ingrediente si sunt usor de facut. Imi place sa fac lucrurile simple, sa aleg doua ingrediente care merg bine impreuna si sa stiu ca vor deveni “ceva” atunci cand le asez pe niste bucati de paine.

Ingrediente

  • 1 conserva de ton bucati, in ulei, aprox. 200 g
  • ulei de masline
  • 2 rosii medii, maruntite
  • 2, 3 catei de usturoi, facuti pasta
  • 1 bagheta de paine, taiata felii (nu foarte subtiri)
  • sare de mare
  • piper negru sau verde proaspat macinat
  • ierburi provence

Mod de preparare

  1. Scurgeti de ulei conserva de ton, nu trebuie scursa foarte bine, si amestecati-o cu o furculita.
  2. Amestecati usturoiul, pisat fin, cu 4 linguri de ulei si 1 lingurita de ierburi provonce.
  3. Taiati rosiile bucatele, puneti-le intr-un bol si condimentati cu sare si piper.
  4. Taiati bagheta felii, asezati-le pe un gratar de cuptor, stropiti cu putin ulei de masline, fiecare felie de paine.
  5. Luati cu o lingura din ton si puneti in cantitati egale pe fiecare felie, apoi cate o lingura de rosii iar la final cate o lingurita din sosul de usturoi.
    Introduceti in cuptorul incins la 200°C si lasati pentru 8 – 10 minute, daca doriti sa fie mai crocante puteti pune pe programul de ventilare pt maxim 1 minut, deoarece se prajesc foarte repede.
  6. Serviti bruschetele cat sunt calde.
Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Rulada cu zmeura
Salata caesar