Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone

 Biscuitii cu rozmarin sunt preferatii mei. Aleg sa ii gatesc de obicei pentru a inlocui gustarile sarate pe care ai fi tentat sa le cumperi gata facute sau pentru a fi serviti impreuna cu salate, de exemplu salata greceasca. Ei au un gust intens de ulei de masline si rozmarin, si sunt extrem de usor de preparat, tot ce trebuie sa faci e sa amesteci ingredientele intr-un vas si pe urma sa intinzi foile de biscuiti. Si bineinteles sa stai atenta langa cuptor pentru a nu depasii cele 8 minute, pentru ca e destul de scurt timpul de la a fi gata pana la ai arde.

Ingrediente

  • aprox. 20 linguri (1 1/3 cup) faina
  • 1 lingura rozmarin maruntit
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita sare
  • 115 ml (1/2 cup) apa
  • 80 ml (1/3 cup) ulei

Mod de preparare

  1. Puneti intr-un vas mare faina, rozmarinul, sarea si praful de copt, amestecati si adaugati uleiul.
  2. Folositi o furculita pentru a amesteca, apoi adaugati si apa si framantati cu mana apox. 2 minute, pana cand aluatul are o textura fina.
  3. Impartiti aluatul in 2 parti egale. Pregatiti doua hartii de copt pentru a intinde aluatul. Preincalziti cuptorul la 230 C.
  4. Puneti aluatul pe una din hartii iar cu cealalta acoperiti-l, folosind sucitorul incepeti sa intindeti o foaie cat de subtire posibil. Trebuie neaparat sa folositi hartie de copt, astfel foaia de biscuiti nu se va lipi nici nu se va rupe. Dupa ce aluatul este bine intins inlaturati foaia de pe deasupra, apoi cu un cutit ascutit taiati aluatul fasii egale si asezati hartia in tava pentru copt.
  5. Se lasa in cuptor intre 8 si 10 minute, pana cand capata o culoare maro deschis.
  6. Cand sunt gata se lasa putin la racit. Se pot pastra mai multe zile intr-un recipient cu capac.

 

Print this pageShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on YummlyEmail this to someone
Chifle
Inghetata de cacao si nescafe